Jason Bourne serie Treadstone krijgt volledig seizoen

Eerder dit jaar kregen we te horen dat USA een tv-serie aan het ontwikkelen was welke zich afspeelt in het Jason Bourne universum, getiteld Treadstone. Nu meldt The Hollywood Reporter dat het project een volledige serie zal worden en dat de opnames in 2019 van start gaan.  Een beetje ongebruikelijk, aangezien USA het groene licht gaf voordat ze een pilot hebben geproduceerd.

Treadstone verkent het oorsprongsverhaal en hedendaagse acties van een CIA black ops-programma dat bekendstaat als Treadstone, een geheime operatie die het protocol voor gedragsverandering gebruikt om van zijn agenten bijna bovenmenselijke huurmoordenaars te maken. Jason Bourne, het centrale personage in de Bourne filmfranchise van Universal Pictures, was een product van het programma. De serie volgt nieuwe agenten over de hele wereld terwijl ze op mysterieuze wijze worden “ontwaakt” om hun dodelijke missies te hervatten.

Heroes bedenker Tim Kring is schrijver en uitvoerend producent. Ramin Bahrani zal de pilot regisseren en tevens optreden als uitvoerend producent. Ben Smith en Jeffery Weiner zullen uitvoerend produceren namens Captivate. Justin Levy zal samen met Bradley Thomas produceren voor Imperative Entertainment.

De Bourne franchise starte in 2002 met Doug Liman‘s The Bourne Identity, met Matt Damon als de titulaire Jason Bourne, een man die lijdt aan geheugenverlies en stukken van zijn leven weer bij elkaar moet brengen. De film was een enorme hit en kreeg drie vervolgfilms, de meest recente Jason Bourne uit 2016, die, hoewel niet zo goed ontvangen als zijn voorgangers, nog steeds $415 miljoen wereldwijd verdiende. Een spinoff-film met de titel The Bourne Legacy met in de hoofdrol Jeremy Renner en geregisseerd door Tony Gilroy verscheen in 2012.