Jaws vanaf 1 september terug in de bioscoop in 2D, 3D en IMAX

Jaws zal vanaf 1 september 2022 voor het eerst in IMAX te zien zijn in de Nederlandse bioscoop. Ook zal E.T. The Extra- Terrestrial ter ere van het 40-jarig jubileum vanaf 1 september a.s. opnieuw in de Nederlandse bioscopen vertoond. De film zal voor het eerst in IMAX te zien zijn.

Jaws in de bioscoop

Toen de film Jaws, die gebaseerd is op het boek van Peter Benchley, oorspronkelijk uitkwam op 20 juni 1975 werd het de eerste echte zogenaamde ‘summer blockbuster’ en een cultureel fenomeen. De film verbrak alle records, werd de best verdiende film van het jaar, kreeg een nominatie voor Beste Film en won drie Academy Awards, onder andere voor de iconische muziek van John Williams. Bijna vijftig jaar later is Jaws niet meer weg te denken uit de wereldwijde filmcultuur en heeft hij vele generaties van filmmakers geïnspireerd. Het blijft een van de spannendste, meest angstaanjagende, onvergetelijkste films aller tijden.

De film is geregisseerd door Steven Spielberg, gebaseerd op een scenario door Peter Benchley en Carl Gottlieb naar het gelijknamige boek van Peter Benchley.

Onder meer Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss en Lorraine Gary spelen in de film.

Jaws draait vanaf 1 september a.s. in de bioscoop in 2D, 3D en IMAX.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter