Je hond mag mee bij Chassé Cinema in Breda

Kijkt jouw hond altijd mee wanneer je een film of serie bekijkt? De kans dat die er veel van meekrijgt is waarschijnlijk klein, maar dat maakt het niet minder gezellig. Ter ere van Wes Anderson’s nieuwe film Isle of Dogs mogen honden bij Chassé Cinema te Breda daarom voor een keertje mee de bioscoop in.

Isle of Dogs, de recente animatiefilm van regisseur Wes Anderson draait sinds kort in de bioscopen. In het project staan pratende huisdieren centraal. Vandaar dat enkele bioscopen in onder andere New York, Londen en Rotterdam een speciale voorstelling organiseerde waarbij iedere bezoeker zijn of haar hond mee mocht nemen.

Ook Chassé Cinema in Breda heeft nu een speciale vertoning gepland waarbij de viervoeters mee mogen. Je mag op 18 mei namelijk gratis je hond meenemen naar de voorstelling. Uiteraard  is het de bedoeling dat je zelf wel een kaartje koopt. Er wordt wel veel rekeningen gehouden met de honden: het geluid staat zachter en ook staan overal drinkbakken, zodat de dieren niks tekort komen. Tevens krijgt iedere eigenaar na afloop een goodiebag met wat lekkernijen voor de hond. Meer informatie is te vinden via de website van Chassé Cinema. Uiteraard kun je ook terecht voor reguliere vertoningen van de film waar geen honden bij zullen zijn.

Isle of Dogs beleefde in maart zijn wereldpremière als de openingsfilm bij het Internationaal filmfestival van Berlijn. Dit is na het in 2009 verschenen The Fantastic Mr. Fox alweer de tweede animatie van Anderson. In de film staat het 12-jarig pleegkind Atari centraal. Als er in de regio een noodtoestand uitbreekt worden alle dieren van de stad verbannen naar een afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari wil echter opzoek naar zijn hond Spots en vliegt met een kleine vliegtuigje naar het eiland. Daar aangekomen maakt hij vrienden met enkele honden en samen gaan ze op een epische reis die de toekomst van de hele stad en provincie zullen bepalen.

Naast de spitsvondige humor die we van Wes Anderson kennen, laat de regisseur zich nu ook van zijn maatschappijkritische kant zien. Voor de film strikte Anderson een sterrenensemble voor de stemmen, met onder andere Bill Murray, Tilda Swinton, Scarlett Johansson, Edward Norton, Greta Gerwig, Jeff Goldblum en Yoko Ono.