Jeremy Luke & Joey Russo tekenen voor Jersey Boys

Jeremy Luke en Joey Russo hebben getekend voor rollen in Clint Eastwood‘s Jersey Boys. De film is een adaptatie van de gelijknamige musical, gebaseerd op het leven van Frankie Valli and the Four Seasons. Russo zal de rol spelen van ‘Joe “Joey” Pesci,’ wie meewerkte aan de creatie van The Four Seasons en Luke zal de rol spelen van een geldlener genaamd ‘Donnie.’

Broadway’s John Lloyd Young, Erich Bergen, Michael Lomenda en Boardwalk Empire‘s Vincent Piazza zijn benaderd voor een rol in de musical. Alle acteurs, met Piazza als uitzondering, hebben eerder in een theaterproductie van deze titel gestaan. De Jersey Boys filmadaptatie is geschreven door John Logan en het ziet er naar uit dat dat de film deze zomer zal beginnen met de opnames in Los Angeles.

Jersey Boys is een film over het leven van de muziekband The Four Seasons, over hun opkomst, de moeilijke tijden en de persoonlijke conflicten, en over de ultieme triomf van een groep vrienden van wie de muziek het symbool van een generatie werd. Speciale aandacht gaat naar frontman Frankie Valli, de kleine jongen met de grote falsetstem. Samen overwonnen ze dankzij hun jeugd die ze hebben doorgebracht in New Jersey een aantal uitdagingen: gokschulden, bedreigingen door de maffia en familietragedies.

Jersey Boys is de winnaar van de 2006 Best Musical Tony Award, de 2006 Grammy Award voor Best Musical Show Album en de 2009 Olivier Award voor Best New Musical. Op Broadway geregisseerd door Tony Award winnaar Des McAnuff. Jersey Boys is geschreven door Academy Award-winnaar Marshall Brickman en Rick Elice, met muziek door Bob Gaudio, liedteksten door Bob Crewe en choreografie door Sergio Trujillo.