Jesse Plemons krijgt hoofdrol in nieuwe Scorsese-film

Acteur Jesse Plemons gaat een hoofdrol krijgen in Killers of the Flower Moon, de aankomende nieuwe film van Martin Scorsese. Dit meldt The Hollywood Reporter. Dit wordt de tweede Scorsese-film waarin Plemons te zien gaat zijn.

Martin Scorsese (regisseur van o.a. Goodfellas, The Wolf of Wall Street) mag dan alweer 78 jaar zijn, hij blijft films maken. Zo bracht hij in 2019 The Irishman uit en is hij nu bezig met een project genaamd Killers of the Flower Moon. Het blijkt nu dat Jesse Plemons een rol in deze film zal gaan krijgen. Hij gaat een FBI-agent genaamd Tom White spelen, die een reeks van moorden op de Osage-indianenstam moet onderzoeken.

Jesse Plemons

Plemons was eerder al te zien in het eerdergenoemde The Irishman. Ook had hij rollen in The Master, Vice en de serie Breaking Bad. Plemons blijkt ook gevraagd te zijn voor het aankomende nieuwe project van regisseur Jordan Peele, maar daar heeft hij gezien de opnames van Killers of the Flower Moon geen plek meer voor.

Killers of the Flower Moon is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse journalist David Grann. Hierin wordt aandacht besteedt aan een aantal moorden op een indianenstam die in de jaren 20 in Oklahoma plaatsvonden. Het was al eerder bekend dat Robert De Niro en Leonardo DiCaprio in de film te zien zullen gaan zijn. Ook heeft actrice Lily Gladstone getekend voor een rol.

De bedoeling is dat Killers of the Flower Moon zowel in de bioscoop als op Apple TV+ zal uitkomen. Het budget ligt blijkbaar boven de 200 miljoen dollar.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste film- en serienieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.