Jim Carrey speelt Robotnik in Sonic the Hedgehog film

Deadline meldt dat komediant Jim Carrey de rol van Robotnik zal gaan spelen in de Sonic the Hedgehog film. Carrey voegt zich bij een cast die bestaat uit Tika Sumpter en James Marsden.

Robotnik is ook bekend als Dr. Eggman en is al tientallen jaren de belangrijkste antagonist van de Sonic-franchise. Hij maakte zijn debuut in de eerste game in de serie.

De film zal een adaptatie zijn van de spellen en richt zich op Sonic’s pogingen om de kwaadaardige Doctor Robotnik te verslaan, die op zoek is naar de Chaos-smaragden. Dit is de eerste keer dat de Sonic-games zijn geadapteerd voor het grote scherm, maar het personage is eerder verschenen in zowel Wreck-It Ralph als de Ready Player One.

Sonic the Hedgehog werd voor het eerst gezien in 1991 op de SEGA Genesis. Sindsdien is het personage in 2016 opgenomen in de ‘World Video Game Hall of Fame’ in The Strong National Museum of Play in Rochester, New York. Onlangs heeft de populaire franchise twee nieuwe hitreleases gezien in 2017, Sonic Mania en Sonic Forces (PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, pc). De totale verkoop van de serie inclusief zowel verpakte als digitale downloads telt meer dan 360 miljoen stuks.

Deadpool-regisseur Tim Miller is verbonden als uitvoerend producent, samen met Neal H. Moritz (The Fate of the Furious, 21 Jump Street, I Am Legend) die de film produceert. Jeff Fowler gaat de film regisseren en maakt daarmee zijn debuut. Het scenario wordt geschreven door Patrick Casey en Josh Miller. Sonic the Hedgehog wordt een hybride van computeranimaties en speelfilm, en zal volgens de studio het speelse en ondeugende karakter van de spellen hebben.

De film moest er eerst in 2016 komen, en werd toen in 2016 verschoven naar 2018. Het project is nu inmiddels verhuisd naar Paramount. De film moet op 15 november 2019 verschijnen.