Joaquin Phoenix als Hook in Disney’s live-action Peter Pan?

Disney heeft acteur Joaquin Phoenix op het oog voor de rol van Captain Hook in hun live-remake Peter Pan and Wendy. Vorige maand werd bevestigd dat Disney een live-action adaptatie van hun klassieke film uit 1953 ontwikkelde en dat de titel zou veranderen van simpelweg Peter Pan naar Peter Pan and Wendy. Niet lang daarna doken er berichten op dat Margot Robbie werd overwogen voor de rol van Tinker Bell, hoewel haar casting nog niet officieel is.

David Lowery (Pete’s Dragon) moet de film gaan regisseren. Toby Halbrooks schreef het meest recente scenario voor de film. Jim Whitaker (A Wrinkle In Time) zal het project produceren naast Joe Roth (Maleficent: Mistress of Evil). Casting voor andere belangrijke rollen is momenteel aan de gang.

In de afgelopen jaren heeft Disney zich gericht op het produceren van live-action remakes van hun geliefde animatiefilms. Het publiek heeft films als Cinderella, Beauty and the Beast en The Lion King tot leven te zien komen. Voor het grootste deel zijn ze financieel succesvol geweest, zelfs als sommige kijkers kritiek hebben op het gebrek aan creativiteit bij Disney. De volgende live-action film is Mulan.

De opnames van Peter Pan and Wendy beginnen in april in Vancouver, Canada en zullen naar verwachting eind augustus worden afgerond.