Joby Harold ontwikkelt Space Mountain film voor Disney

Volgend jaar komt Disney met de film Jungle Cruise, maar de studio is daarmee niet klaar met het verfilmen van pretparkattracties. Nu meldt The Hollywood Reporter dat Disney werkt aan een Space Mountain film, die zal worden ontwikkeld door Joby Harold (Army of the Dead).

Plotdetails voor de film worden geheimgehouden, maar het wordt beschreven als een ‘gezinsavontuur’, dat grotendeels in lijn is met andere adaptaties van Disney-attracties, waaronder de Pirates of the Caribbean-franchise en de aanstaande Dwayne Johnson film.

Space Mountain film

Naast het schrijven van het script voor de film, zal Harold het project produceren met zijn producerende partner en vrouw Tory Turnell via hun Safehouse Pictures-banner naast Dan Lin en Jonathan Elrich’s Rideback.

Space Mountain werd voor het eerst geopend in het Tomorrowland-park in Florida Magic Kingdom in 1975 en zou zijn weg vinden naar het California’s Tomorrowland-park in 1977, Tomorrowland in Tokio in 1983, in Parijs als De la Terre à la Lune in 1995. In 2017 werd de attractie omgedoopt tot Hyperspace Mountain. De attractie heeft geen verhaal of personages zoals Pirates of The Haunted Mansion, maar neemt fans mee op een snelle rit door de sterren. Hierdoor zal Harold een nieuw verhaal moeten bedenken dat is geïnspireerd op de rit.

Naast het schrijven van het scenario voor de zombiefilm van Zack Snyder op Netflix, is Harold momenteel verbonden aan de aankomende Star Wars serie van Disney+ rond Obi-Wan Kenobi, waarin Ewan McGregor terugkeert in de rol.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter