John DiMaggio keert terug als Bender in Futurama: ‘I’m Back, Baby!’

De productie van de Futurama revival is al volop op gang. Er was echter nog één belangrijk probleem dat opgelost moest worden voordat fans konden zeggen dat wij de oude Futurama terugkrijgen. Het leek er even namelijk op dat Bender stemacteur John DiMaggio niet terug zou keren. Deze controverse werd door fans aangeduid met de hashtag #bendergate. Het lijk er echter op dat #bendergate voorbij is, omdat DiMaggio in een verklaring heeft laten weten dat hij inmiddels heeft getekend om terug te keren.

“I’M BACK, BABY! So damn grateful for the love and support of fans and colleagues alike during this whole time (especially my wife, Kate), and I cannot wait to get back to work with my ‘Futurama’ family. #Bendergate is officially over, so put it on the back of a shelf behind Xmas decorations, or maybe in that kitchen drawer with all of the other crap you put in there like old unusable crazy glue, or maybe even put it in a jar you save farts in. Whatever floats your boat, I don’t care, you get the picture. I’M BACK, BABY! BITE MY SHINY METAL ASS!”

John DiMaggio’s terughoudendheid in het accepteren van zijn contract komt omdat hij van mening was dat zowel hij als zijn collega stemacteurs een hogere loon verdienden. Hij beschreef het als een reden die met zelfrespect te maken had. Fans van Futurama leken in ieder geval achter DiMaggio te staan, aangezien zijn stem gezien wordt als onmisbaar voor de show.

Het team achter Futurama is ook blij met DiMaggio’s terugkeer. Bedenker Matt Groening liet dat weten in zijn eigen verklaring:

“From the moment John DiMaggio auditioned last century, we knew we had our Bender. So congrats to everyone at ‘Futurama.’ We’re all back, baby!”

Uitvoerend producent David X. Cohen voegde daar het volgende aan toe:

“John DiMaggio may be a great robot, but he’s also a great human being. Not many people or machines can say that. For the fourth time, it’s a once-in-a-lifetime thrill to be back with our entire original cast and the phenomenal animators of Rough Draft Studios!”

Hulu heeft een deal gesloten met Matt Groening en David X. Cohen om 20 nieuwe afleveringen van Futurama te maken. Het achtste seizoen zal in première gaan in 2023.

John DiMaggio als Bender in Futurama

Futurama draait om de avonturen van Philip J. Fry (Billy West) en zijn collega’s van de bezorgersmaatschappij Planet Express: Turanga Leela (Katey Sagal), Bender (John DiMaggio), Professor Farnsworth (Billy West), Amy Wong (Lauren Tom), Hermes Conrad (Phil LaMarr) en Dr. Zoidberg (Billy West). Fry is een pizzabezorger uit de 20ste eeuw die door een ongeluk ingevroren wordt en ontwaakt in het jaar 3000. Met zijn nieuwe bezorgerscrew beleeft hij vele intergalactische avonturen.

Het idee achter Futurama begon na het succes van The Simpsons in de jaren 90. Matt Groening, bedenker van The Simpsons, werd door Fox gevraagd om een nieuwe serie te maken met een futuristisch sciencefiction plot. Hoewel Futurama nooit zo’n mainstream succes als The Simpsons zou worden kreeg het door de jaren heen een hele trouwe fanbase. De show werd geprezen om zijn personages, bijtende satire en emotionele scenes. De intelligent geschreven sci-fi verhaallijnen waren te danken aan dat de schrijvers wetenschappelijk opgeleid waren. De humor was niet alleen gebaseerd op verwijzingen naar sci-fi films maar bevatte ook veel subtiele grappen gerelateerd aan vakken als wiskunde. Dit maakte de serie des te populairder onder nerds. Terwijl andere geanimeerde sitcoms als The Simpsons en Family Guy draaien om familierelaties gaat Futurama juist meer om de relatie tussen werkcollega’s. Fry, die zijn echte familie in de 20ste eeuw heeft achtergelaten, ontwikkelt een nieuwe familieband met de crew van Planet Express.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter