John Singleton regisseur voor Tupac Shakur biopic

John Singleton regisseur voor Tupac Shakur biopic

De Untitled Tupac Shakur Project heeft na twee jaar de deal rond met John Singleton om de film te regisseren. Hij zal de film ook produceren en herschrijven. Er is al aan een script gewerkt door Steven Bagatourian, Stephen J. Rivele en Christopher Wilkinson. Het werk aan het script begint meteen, terwijl producers zich bezig houden met het vinden van de geschikte acteur om de hoofdrol van Tupac te gaan vertolken. De hoop is dat dit voor juni rond is zodat de productie dan kan gaan beginnen.

De film zal zich richten op de weg naar succes die de rapper doormaakte, tot zijn dood in 1996. Hij werd na een bokswedstrijd in Las Vegas vermoord, deze moord is nooit opgelost.

Het heeft wat moeite gekost om deze film op gang te krijgen, het begon met een strijd om de rechten van zijn leven tussen Morgan Creek Productions en Tupac’s moeder, Afeni Shakur. Uiteindelijk werd Afeni Shakur aangenomen als uitvoerend producent, waarmee de strijd geschikt was. In 2011 zou Antoine Fuqua de film gaan regisseren en werd er een open casting call gehouden. In september van 2013 kondigde Morgan Creek aan dat het project zou beginnen in het voorjaar van dit jaar. Maar nu lijkt dit dus in de zomer te gaan gebeuren, mits ze hun hoofdrolspeler op tijd vinden.

John Singleton wilde dit project al vele jaren regisseren. In 1993 werkte hij samen met Tupac zelf aan zijn film Poetic Justice, en na zijn dood is Singleton erg tot zijn familie nader gegroeid. Untitled Tupac Shakur Project zou in 2014 nog in de bioscoop moeten komen.