John Wick schrijver ontwikkelt Dungeons and Dragons serie

Draken zijn op dit moment populair. Later dit jaar zal Paramount eindelijk starten de opnames van de langverwachte Dungeons and Dragons film reboot. Maar volgens The Hollywood Reporter willen Hasbro en eOne het bereik van de franchise ook uitbreiden naar het kleine scherm. Een nieuwe Dungeons and Dragons serie is momenteel in ontwikkeling met John Wick-scenarioschrijver Derek Kolstad die het script schrijft.

De site vermeldt niet of de serie iets te maken zal hebben met de film die in 2022 in de bioscoop moet verschijnen. Maar gezien de huidige obsessie van Hollywood met het lanceren van nieuwe franchises op meerdere platforms, lijkt het waarschijnlijk dat de twee projecten onderdeel zijn van hetzelfde universum. Jonathan Goldstein en John Francis Daley regisseren de reboot. Onlangs werd bekend dat Chris Pine (Wonder Woman 1984) de hoofdrol zal gaan spelen in de film. Helaas blijft de identiteit van zijn personage onbekend.

Dungeons and Dragons serie

Wat de plannen van Kolstad ook zijn, hij is niet de enige die momenteel zijn eigen Dungeons and Dragons pitch maakt. THR meldt dat eOne op zoek is naar andere schrijvers om “verschillende projecten te ontwikkelen” die plaatsvinden in het D&D-universum. Maar of dit alleen nieuwe series omvat, is nog steeds een raadsel.

Role-playing game Dungeons & Dragons werd voor het eerst populair in 1974 en heeft sindsdien miljoenen spelers en fans over de hele wereld verzameld. Het immens populaire spel heeft gedurende zijn vier decennia ook talloze schrijvers, regisseurs, game-ontwerpers en andere creatieve professionals beïnvloed. De speelfilm werd voor het eerst aangekondigd in 2013, toen er een geschil over rechten begon tussen de studio en Hasbro (het moederbedrijf van uitgeverij Wizards of the Coast), maar de problemen werden vorig jaar opgelost en de film blijft in ontwikkeling. De iconische RPG van Gary Gygax en Dave Arneson, die voor het eerst werd geadapteerd voor het kleine scherm als een geanimeerde televisieserie in 1983, werd in 2000 omgezet in een live-action speelfilm geregisseerd door Courtney Solomon. De film was noch een kritisch noch een financieel succes, maar het leidde wel tot een vervolg, namelijk Dungeons & Dragons: Wrath of the Dragon God in 2005 en het DVD vervolg Dungeons & Dragons: The Book of Vile Darkness in 2012.

De film, die wordt gecoproduceerd en medegefinancierd door Hasbro, eOne en Paramount Pictures, staat momenteel gepland voor een release op 27 mei 2022.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter