Johnny Depp krijgt filmrol in Frans project

Johnny Depp is na zijn laatste rol in 2018 weer gecast voor een filmproject. Het gaat volgens Variety om een film welke in Frankrijk geproduceerd wordt. De opnames beginnen aankomende zomer, en zullen onder meer plaatsvinden in het Kasteel van Versailles.

Johnny Depp als koning

Acteur Johnny Depp heeft al een tijdje geen filmrollen meer gehad, maar daar gaat nu verandering in komen. Hij gaat namelijk de rol van Koning Lodewijk XV op zich nemen in een nieuwe film. Centraal in het verhaal staat een heerser welke 59 jaar regeerde en rondom zijn dood beschuldigd werd van losbandigheid en corruptie.

De film zal geregisseerd worden door de Franse Maïwenn Le Besco, welke eerder als actrice in de film The Fifth Element te zien was. De film zal waarschijnlijk ook in het Frans worden opgenomen, wat betekent dat Johnny Depp zelf Frans zal moeten spreken. Het project heeft vooralsnog geen naam.

Johnny Depp vertelde vorig jaar in een interview dat hij voelt dat Hollywood hem aan het boycotten is. Zijn recente afwezigheid in films is te danken aan een persoonlijk probleem dat voortkomt uit een rechtszaak. Depp klaagde News Group Newspapers aan wegens smaad, na de publicatie van een artikel uit 2018 waarin hij een ‘wifebeater’ werd genoemd. De opmerking komt voort uit aantijgingen van Depp’s ex-vrouw Amber Heard, dat hij haar tijdens hun huwelijk fysiek had misbruikt. Temidden van de voortdurende juridische strijd doken audio-opnamen op van Heard die naar verluidt toegaf Depp te hebben aangevallen; Ondertussen voerde Heard in de rechtbank aan dat zij bij verschillende gelegenheden het slachtoffer was van Depp. Uiteindelijk oordeelde het Hooggerechtshof tegen Depp.

Sinsdien heeft onder meer Disney afstand genomen van de acteur. Het lijkt er voorlopig op dat ze niet zitten te wachten op een terugkeer van het personage Jack Sparrow in de Pirates of the Caribbean franchise. Dit jaar verschijnt ook de derde Fantastic Beasts film. Het personage dat Johnny Depp daar voorheen in speelde, Gellert Grindelwald, zal nu vertolkt worden door Mads Mikkelsen. Wel was Depp nog te zien in een reclamespotje van Dior, een parfummerk dat nog altijd zijn banden met de acteur niet heeft verbroken.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter