Jonah Hill speelt Jerry Garcia in Scorsese’s Grateful Dead film

Jonah Hill zal opnieuw samenwerken met regisseur Martin Scorsese. In de Grateful Dead biopic die Scorsese zal maken voor Apple TV+ speelt Jonah Hill de Grateful Dead frontman Jerry Garcia. Dat meldt Deadline.

Het is al bekend dat Martin Scorese zijn aankomende film, Killers of the Flower Moon, voor Apple TV+ maakt. In deze western misdaaddrama werkt de legendarische regisseur opnieuw samen met twee acteurs die mogelijk zijn bekendste collega’s zijn, namelijk Robert De Niro en Leonardo DiCaprio. Het lijkt erop dat Scorsese een van zijn volgende projecten ook voor Apple TV+ wil maken. Het zal gaan om een biopic over de band The Grateful Dead. In de hoofdrol zien we ook hier een bekend gezicht uit Scorsese films. Jonah Hill was eerder te zien in Scorsese’s The Wolf of Wall Street (2013), een rol waar de acteur een Oscar nominatie voor kreeg. Nu speelt de acteur de rol van Jerry Garcia (1942 – 1995): gitarist, zanger en liedjesschrijver van The Grateful Dead.

Jonah Hill speelt Jerry Garcia 

The Grateful Dead was een Amerikaanse rockband die actief was tussen 1965 en 1995, tot aan de dood van Jerry Garcia. De groep verkocht meer dan 35 miljoen albums en wordt gezien als een belangrijk onderdeel van de tegencultuur van de jaren 60. Hoewel veel Scorsese fans de regisseur vooral associëren me misdaadfilms zit zijn film oeuvre ook vol met muziek gerelateerde films. Zo was hij assistent regisseur van de documentaire Woodstock (1970). Hij regisseerde zelf meerdere muziek documentaires als No Direction Home: Bob Dylan (2005) en George Harrison: Living in the Material World (2011). Ook is hij de regisseur achter Michael Jacksons muziekvideo Bad (1987).VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter