Jonathan Krisel regisseert Sesame Street film

Portlandia regisseur Jonathan Krisel (Baskets, Kroll Show) zal Warner Bros. Pictures’ live-action Sesame Street musical verfilmen. Dit meldt Variety.

Sesame Street werd in 1969 opgezet als een educatief programma om kinderen spelenderwijs van hun leerachterstand af te helpen. Het programma werd onder meer succesvol door de poppen van de hand van poppenspeler Jim Henson en poppenmaker Don Sahlin, de Muppets, die later ook een belangrijke rol kregen in The Muppet Show.

De Sesame Street films wordt geproduceerd door Shawn Levy (Arrival) en Michael Aguilar (Kidding). Krisel zal regisseren op basis van een scenario geschreven door Chris Galletta. Mike Rosolio schreef de eerste versie van het scenario. Sesame Workshop behoudt het recht op de serie en zal betrokken zijn bij de ontwikkeling van projecten.

Levy werkt al sinds 2012 aan de film toen 20th Century Fox de rechten op de film had. In 2015 tekende Sesame Workshop een deal voor vijf seizoenen met HBO en begon Warner Bros. met het werken aan een film.

Sesame Street is twee keer eerder op het grote scherm verschenen: in 1985 met Sesame Street Presents Follow That Bird en in 1999 met Elmo in Grouchland.