Joseph Kosinski regisseert Top Gun sequel?

Joseph Kosinski regisseert Top Gun sequel?Tom Cruise (Mission: Impossible) onthulde in een interview dat er gewerkt wordt aan een sequel op Top Gun uit 1986. Hoewel er al jaren gesproken wordt over een sequel, is deze tot op heden nooit geproduceerd. Cruise zei over het vervolg:

 “It’s true. I’m going to start filming it, probably in the next year.” 

De acteur speelde in Top Gun, geregisseerd door Tony Scott, de eigenwijze gevechtspiloot in opleiding Maverick, die de beste van zijn klas wil worden. De film lanceerde de internationale filmcarrière van Cruise definitief. Producent Jerry Bruckheimer verklapte zaterdag al aan Entertainment Tonight dat er een script klaar lag en dat filmmaatschappij Paramount ook interesse had. Vorige week tweette hij een foto met Cruise met als bijschrift dat het de 31ste verjaardag van de openingsdag van Top Gun was.

Variety meldt tevens dat regisseur Joseph Kosinski de koploper is om de regie op zich te nemen. Kosinski en Cruise werkten eerder aan de film Oblivion. Zijn visie op de nieuwe film zou doorslaggevend zijn in de keuze.

In de film wordt Maverick (Cruise) samen met zijn co-piloot Goose (Edwards) aangenomen bij Top Gun, een keiharde marineopleiding voor piloten. Hij gaat hier de concurrentie aan met een andere toppiloot, Iceman (Kilmer). Na een tragische gebeurtenis realiseert Maverick zich dat het leven toch keihard kan zijn en twijfelt of hij nog verder wil gaan met vliegen. Uiteindelijk moet hij toch bewijzen wie de beste piloot is.