Joss Whedon regisseert Batgirl-film

Joss Whedon regisseert Batgirl-filmVariety meldt dat niemand minder dan Joss Whedon (Avengers, Buffy the Vampire Slayer, Firefly) getekend heeft voor de regie, productie en script van een Batgirl-film voor Warner Bros. en DC Films.

Whedon regisseerde eerder natuurlijk The Avengers en Avengers: Age of Ultron voor Marvel Studios. Deze brachten tezamen wereldwijd ruim 3 miljoen dollar op. Hij was tevens medebedenker van de ABC serie Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. De regisseur probeert het nu dus bij de concurrent. Het is nog onbekend of Batgirl deel zal uitmaken van het alsmaar groeiende DC-filmuniversum, inclusief de aankomende films Wonder Woman, Aquaman, Justice League, Gotham City Sirens en The Batman.

Naast Whedon zijn er nog geen producenten van Batgirl aangekondigd, maar het is wel bekend dat Toby Emmerich, Jon Berg en Geoff Johns het project zullen overzien. Het idee van de film werd naar verluidt pas vorige maand geopperd door Whedon.

Whedon, die ruim tien jaar geleden ook een script schreef voor een Wonder Woman-film, zou momenteel ook werken aan een Tweede Wereldoorlog horrorfilm, maar hij heeft ook laten weten dat hij graag een Batman-film zou willen maken. Of hij net als bij fase 2 van het Marvel-filmuniversum een belangrijke rol zal spelen bij meer dan alleen Batgirl valt nog te bezien. Geoff Johns is nog steeds de hoofdverantwoordelijke hiervoor.