Justice League reshoots hebben geleid tot compleet nieuwe film?

Reshoots zijn heel gewoon in Hollywood, vooral als het gaat om grote blockbusters. Het was daarom geen verassing dat de superheldenfilm Justice League van Warner Bros. een uitgebreide reshoot zou krijgen. Wel opmerkelijk is het gerucht dat de film een tweede reshoot zou krijgen, zelfs nadat men met de eerste reshoot de film al compleet opnieuw in elkaar had gezet. Splash Report meldde dit nieuws na de informatie te horen van een anonieme bron. Over de Justice League reshoots werd gezegd:

“Speaking on a condition of anonymity, [our source] said that in the 17 months between the start of principal photography and the final cut arriving in theaters in November that the film will have essentially been “remade…twice.”

“There are more reshoots COMING SOON. There have been a bunch but they’re going to do MORE.”

Reshoots zijn niet per definitie slecht nieuws voor de productie rond een film. Wel is het een teken dat de studio’s niet tevreden zijn met het resultaat. Zo werd Rogue One: A Star Wars Story vorig jaar geplaagd door dure reshoots nadat bestuursleden van Disney hun ongenoegen hadden geuit bij het zien van een vroege cut. Hoewel niet alle fans blij waren met de film werd het alsnog een groot succes.

Een film waar de reshoots minder goed uitpakten was Suicide Squad van Warner Bros. De reshoots leidden tot zes of zeven verschillende versies van de film volgens The Hollywood Reporter. De versie die uiteindelijk in de bioscoop verscheen werd zwaar bekritiseerd vanwege zijn rommelige structuur. Ook de twee voorgaande DC films, Man of Steel en Batman v Superman: Dawn of Justice, kregen veel kritiek te verduren. De zorgen die Warner Bros. heeft over Justice League kan te maken hebben met de behoefte om een film te maken die een breed publiek aanspreekt.

Voortgedreven door zijn herstelde vertrouwen in de mensheid en geïnspireerd door de zelfopoffering van Superman roept Bruce Wayne de hulp in van zijn nieuw gevonden bondgenoot, Diana Prince om een nog grotere vijand te verslaan. Samen werken Batman en Wonder Woman aan het samenstellen van een team van metamensen om het op te nemen tegen deze nieuwe bedreiging. Maar ondanks dit bijzondere team van helden is het wellicht al te laat om de wereld te redden van een aanval van gigantische proporties.

Justice League heeft hoofdrollen voor Ben Affleck als Batman, Henry Cavill als Superman, Gal Gadot als Wonder Woman, Jason Mamoa als Aquaman, Ray Fisher als Cyborg en Ezra Miller als The Flash. Daarnaast zijn er rollen voor Willem Dafoe als Nuidis Vulko, Jesse Eisenberg als Lex Luthor, Jeremy Irons als Alfred Pennyworth, Diane Lane als Martha Kent, Connie Nielsen als Queen Hippolyta, J.K. Simmons als Commissioner Gordon, Amy Adams als Lois Lane, Ciarán Hinds als Steppenwolf, Amber Heard als Mera en Kiersey Clemons als Iris West. Batman v Superman‘s Zack Snyder zal de film regisseren, hetgeen zijn derde DC-film op een rij is. Het scenario is afkomstig van Argo‘s Chris Terrio. De film is te zien vanaf 10 november 2017.