Karen Gillan hoofdrol in Pirates of the Caribbean reboot?

Disney‘s Pirates of the Caribbean-franchise is een van de meest succesvolle aller tijden. Met de laatste film die een paar jaar geleden uitkwam, zijn alle ogen gericht op het vervolg van het verhaal Volgens insider Daniel Richtman zal de studio de franchise voortzetten met een geheel nieuw, vrouwelijk personage. De bron meldt zelfs dat Disney Guardians of the Galaxy en Jumanji: The Next Level-actrice Karen Gillan op het oog heeft voor de titelloze zesde film. Op dit moment is het onduidelijk of er formele gesprekken tussen de twee partijen hebben plaatsgevonden. Twee jaar geleden werd Redd toegevoegd aan de Pirates of the Caribbean attracties in de verenigde staten. Het zou kunnen dat Karen Gillan de rol van deze piraat gaat spelen.

Er wordt ook beweerd dat de film een reboot wordt, wat natuurlijk zou betekenen dat Johnny Depp‘s geliefde Captain Jack Sparrow niet langer betrokken zou zijn. Dit bespaart de studio zo’n $90 miljoen.

In oktober meldden we dat Chernobyl schrijver Craig Mazin en Ted Elliot, die de vorige Pirates of the Caribbean-films schreef, gevraagd hadden voor het scenario van de langlopende franchise. Series reguliere Jerry Bruckheimer en National Treasure‘s Chad Oman zullen de komende zesde film produceren. Een regisseur moet nog worden gekozen, maar Disney heeft verschillende namen waar ze naar hebben gekeken.