Kate Winslet over Mare of Easttown seizoen 2

HBO’s Mare of Easttown was een groot succes en kreeg enorme lof voor zowel het verhaal als, meer specifiek, voor de prestaties van Kate Winslet als hoofdpersonage Mare Sheehan. Maar zal er een Mare of Easttown seizoen 2 verschijnen? In een gesprek met The Guardian over de mogelijke toekomst van de serie, merkte Winslet op dat ze vindt dat de serie in moet gaan op de voortdurende discussie over politiegeweld.

“I don’t know if I’m going to be playing Mare again. But if we were to do a second season, then for sure these atrocities which have existed in the police force here and in America will find their way into the stories we tell. One hundred percent. You can’t pretend these things haven’t happened.”

Omdat Mare of Easttown het verhaal vertelt van een rechercheur die een gruwelijke misdaad probeert te ontdekken, denkt Winslet dat als er een tweede seizoen zou verschijnen, ze hun stem moeten gebruiken om echte verhalen aan het licht te brengen. Winslet zei:

“It’s horrible, isn’t it? This moment in time. It’s horrific. You can hear me, I can’t quite find the words because we all feel so betrayed and powerless. We have to turn this moment into something meaningful. We have to use our voices on behalf of people who don’t have one. That matters to me now in ways that hadn’t even crossed my mind in my 20s.”

Mare of Easttown seizoen 2

The Mare of Easttown is een zevendelige serie die zich richt op Winslet’s Mare Sheehan, een detective uit een klein plaatsje in de Amerikaanse staat Pennsylvania. De normaal zo rustige en nietszeggende gemeenschap wordt op een dag geconfronteerd met de vondst van een lichaam in een rivier nabij het dorpje. Het blijkt te gaan om de jonge dochter van een inwoner, die alles op alles zet om de dader te vinden en desnoods het heft in eigen hand neemt. Terwijl Mare het onderzoek naar de vermoedelijke moord op het meisje in goede banen probeert te leiden, moet ze ook om zien te gaan met haar enerverende privésituatie, die al gauw met de zaak verstrengeld raakt.

Naast Winslet zijn er ook rollen voor Guy PearceJulianne NicholsonJean Smart, Angourie RiceEvan Peters, Cailee Spaeny, David Denman, John Douglas Thompson, Patrick Murney, James McArdle, Sosie Bacon, Joe Tippett en Neal Huff.

Mare of Easttown is een HBO productie. Het is gemaakt, geschreven en uitvoerend geproduceerd door Brad Ingelsby, die ook de showrunner is met Craig Zobel als regisseur. Uitvoerende producenten zijn Paul Lee en Mark Roybal van Wiip, Winslet, Gavin O’Connor en Gordon Gray via Mayhem Pictures.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter