Keert Jar Jar Binks terug in Obi Wan-Kenobi serie?

Naast een jonge Luke Skywalker zou er volgens de laatste berichten ook een oudere versie van Jar Jar Binks opduiken in de Star Wars-serie rond Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) voor Disney+. In Star Wars: Episode I – The Phantom Menace was er een grote rol weggelegd voor Jar Jar Binks, met de stem van acteur Ahmed Best. Het is opvallend nieuws aangezien het personage door velen gehaat wordt.

Binks zou volgens de site Making Star Wars terugkeren als een CGI-figuur en er zouden al ontwerpen zijn voor de Gungan die nu een baard zou hebben. Of Best terug in de huid van de Gungan zal kruipen, is nog niet duidelijk. De acteur kampte met een depressie door de felle kritiek op zijn personage. Op de site valt te lezen:

I’m told ‘Ben’ Kenobi crosses paths with his old friend from Naboo, Jar Jar Binks. Early work has been conducted for the CGI Gungan’s return to Star Wars. Jar Jar has a beard to reflect where he’s been and what his life has been like since they were all deceived by a great lie that ushered in the first Galactic Empire…I’m told there is a sequence where the bearded Jar Jar Binks and Obi-Wan talk about the past.”

Jar Jar Binks in Obi Wan-Kenobi serie

McGregor nam de rol van Obi-Wan over voor de Star Wars prequel-trilogie twee decennia geleden. Zijn laatste optreden was in Revenge of the Sith uit 2005. McGregor leende echter ook zijn stem aan Rey’s Force-vision in The Force Awakens. Twee jaar geleden zou regisseur Stephen Daldry een Obi-Wan-film te regisseren, maar de teleurstellende box office-prestaties van Solo: A Star Wars Story heeft alle spin-off films in de wacht gezet.

Er zijn momenteel geen andere details over de mogelijke Obi-Wan serie beschikbaar. Een paar Star Wars-romans en strips hebben het leven van Obi-Wan op Tatooine tussen Episodes III en IV verkend. Obi-Wan had ook een memorabele rematch met Darth Maul in Star Wars Rebels. Maar elke verhaalrichting voor de nieuwe serie is op dit moment slechts speculatie.

Zit jij te wachten op een terugkeer van Jar Jar Binks? Deel jouw mening in de comments hieronder!