Keert John Rhys-Davies terug als Sallah in Indiana Jones 5?

Als de opnames van Indiana Jones 5 zoals gepland in mei beginnen, is het mogelijk dat acteur John Rhys-Davies terugkeert als Sallah. Vorige maand bevestigde Disney dat het plan was om dit voorjaar te beginnen met het filmen van het vervolg en de film in 2022 uit te brengen.

In 1981 verscheen John Rhys-Davies als Sallah Mohammed Faisel el-Kahir in de originele Indiana Jones-film, Raiders of the Lost Ark, waar hij een goede vriend van Indy wordt. Hij hernam de rol in 1989 voor de derde film van de serie, Indiana Jones and the Last Crusade. Hoewel Rhys-Davies er niet zo zeker van is als Disney dat de productie in mei van start gaat, heeft hij onlangs aan ComingSoon.net verteld dat hij beschikbaar zou zijn om terug te keren als dat nodig was. Rhys-Davies vertelde:

“I understand the film is going to be made, allegedly in May. I have the slightest skepticism that the world will be able to shoot a movie like that in May. I suppose it is possible that I will be asked to be in it. If nominated I will serve! (laughs) But I think we ought to wait a little bit longer and, you know, let our masters actually make announcements and then you can either share my joy or my disappointment. Is that suitably diplomatic?”

Rhys-Davies verscheen niet in Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull uit 2008, maar dat is niet omdat hij niet werd gevraagd. In een interview met HeyUGuys in 2011 onthulde de acteur dat hij was benaderd om een ​​cameo te doen, maar hij vond dat het geen recht deed aan het personage:

“I was going to sit down and then it would cut it into the wedding or something like Indy getting an award or something like that. I thought the character of Sallah is worth more to the audience than that.”

Eerder werd aangekondigd dat James Mangold (Logan) Steven Spielberg zou vervangen als regisseur van Indiana Jones 5. Sinds die tijd is er niet veel onthuld over het project. Spielberg leek nooit zo enthousiast over nog een Indiana Jones-avontuur. Hij wilde zelfs niet de vierde film in de franchise, Kingdom of the Crystal Skull, regisseren totdat George Lucas het project praktisch aan hem opdrong. Hopelijk kan Mangold de franchise voorzien van nieuwe energie.

John Rhys-Davies in Indiana Jones 5

Archeoloog en ontdekkingsreiziger Indiana Jones werd in Raiders of the Lost Ark in 1981 geïntroduceerd. Harrison Ford is in totaal vier avonturen te zien geweest als de beroemde archeoloog. De vijfde film zou oorspronkelijk door Steven Spielberg geregisseerd worden, maar sindsdien heeft hij besloten te stoppen met het project en het stokje over te geven aan Mangold. Spielberg blijft wel verbonden als producent. Het is daarmee de eerste keer dat iemand anders dan Spielberg een Indiana Jones-film regisseert.

Beroemde archeoloog en ontdekkingsreiziger Indiana Jones verscheen voor het eerst in 1981 in de film Raiders of the Lost Ark – een van AFI’s 100 Greatest American Films aller tijden – en in 1984 keer hij terug in Indiana Jones and de Temple of Doom, in 1989 zagen we hem in Indiana Jones and the Last Crusade, en ten slotte Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull in 2008. De vier films haalden bijna $ 2 miljard op bij de wereldwijde kassa.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter