Keert Winona Ryder terug in Beetlejuice 2?

Recent toonde Katy Perry interesse in de rol van Winona Ryder als Lydia in Tim Burton‘s Beetlejuice 2. Ryder zal echter waarschijnlijk zelf de rol weer op zich nemen. Ze vertelde:

“I’m kind of sworn to secrecy. But it sounds like it might be happening.”

Alhoewel dit nog geen officiële bevestiging is, heeft Ryder wel een langdurige (werk)relatie met Burton. Zo werkten ze samen aan Edward Scissorhands en Frankenweenie.

Naast Burton zelf lijkt het er op dat Michael Keaton terugkeert in zijn iconische rol als Beetlejuice. Alhoewel de film nog in ontwikkeling is, liet Ryder weten dat het zeker geen remake zal worden:

“It’s 27 years later. And I have to say, I love Lydia so much. She was such a huge part of me. I would be really interested in what she is doing 27 years later.”

In het origineel waren naast Keaton en Ryder de hoofdrollen voor Geena Davis en Alec Baldwin. Zij speelden een recentelijk overleden echtpaar dat probeert de nieuwe bewoners van hun huis te verjagen.

“I would never go near [a sequel] if it was not Tim and Michael because those guys, I love.”

Barbara en Adam Maitland zijn betrokken bij een zwaar auto-ongeval. Wanneer ze thuiskomen beseffen ze dat ze eigenlijk niet meer leven. Hun huis wordt verkocht en de nieuwe eigenaars willen het omtoveren tot een excentriek gebouw. De Maitlands hebben het hier zeer moeilijk mee en beseffen dat ze de nieuwe eigenaars als spoken angst kunnen aanjagen. Maar al snel dringt het tot hen door dat het leven na de dood niet zo eenvoudig is. Wanneer ze willen spoken, zullen ze eerst moeten leren hoe dat werkt. De Maitlands raken stilaan wanhopig en vragen de hulp van Beetlejuice, een spook dat zich kan omvormen tot een verschrikkelijk monster.

 De hoofdrollen in de film werden gespeeld door Geena DavisAlec BaldwinMichael Keaton, Winona Ryder, Jeffrey Jones en Catherine O’Hara.