Kenneth Branagh is Shakespeare in All Is True trailer

Sony Pictures Classics heeft de eerste trailer vrijgegeven voor  All Is True, een biopic over de nadagen van William Shakespeare. Deze kun je hieronder bekijken.

Het jaar is 1613, Shakespeare wordt erkend als de grootste schrijver van het tijdperk. Maar het noodlot slaat toe als zijn beroemde Globe Theatre tot de grond toe afbrandt en wordt verwoest. Shakespeare keert terug naar Stratford, waar hij een onrustig verleden en een verwaarloosde familie moet trotseren. Achtervolgd door de dood van zijn enige zoon Hamnet, worstelt hij om de verbroken relaties met zijn vrouw en dochters te herstellen. Daarbij wordt hij genadeloos gedwongen om zijn tekortkomingen als echtgenoot en vader te onderzoeken. Zijn zeer persoonlijke zoektocht naar de waarheid onthult geheimen en leugens binnen een familie.

De film is geregisseerd door Kenneth Branagh, wie tevens de hoofdrol speelt. Branagh wordt vergezelt door Judi Dench als Shakespeare’s vrouw Anne en Ian McKellen als de Earl of Southampton Henry Wriothesley. All Is True is geschreven door Ben Elton (Blackadder, The Young Ones).

All Is True zal op 21 december een beperkte, awards-kwalificerende release hebben in de Verenigde Staten voordat deze op 8 februari in het Verenigd Koninkrijk in de bioscopen verschijnt.