Kevin Spacey beschuldigd van aanranding minderjarige

Kevin Spacey zou als 26-jarige hebben geprobeerd om een minderjarige aan te randen. De Star Trek: Discovery-acteur Anthony Rapp zegt dat Spacey tijdens een feestje in 1986 bovenop hem is geklommen. Rapp was toen 14 en speelde in musicals op Broadway. Spacey was toen 26 en een nog onbekende acteur.

Rapp vertelde in een interview met BuzzFeed dat Spacey hem had uitgenodigd op een feestje in zijn huis. Rapp was de enige minderjarige die avond en trok zich uit verveling terug in de slaapkamer om tv te kijken. Toen alle gasten vertrokken waren, tilde Spacey hem op bed en klom volgens Rapp boven op hem. Rapp vertelde:

He picked me up like a groom picks up the bride over the threshold. But I don’t, like, squirm away initially, because I’m like, ‘What’s going on?’ And then he lays down on top of me.”

De House of Cards-acteur zegt op Twitter dat hij vreselijk is geschrokken van de beschuldiging. Hij schrijft dat hij zich het voorval echt niet kan herinneren:

Spacey biecht op dat hij zijn hele leven al op mannen valt. De acteur heeft zijn privéleven altijd zorgvuldig afgeschermd en er zijn al jaren speculaties over zijn seksuele geaardheid, maar Spacey wilde daar nooit op in gaan. Die coming-out komt de acteur op veel kritiek te staan. Veel mensen laten op Twitter in reacties weten dat dit niet het moment is om uit de kast te komen. Ze vinden het niet van belang of verdenken de acteur ervan dat hij het nieuws over de aanranding op deze manier zou willen laten ondersneeuwen.

Rapp werd in de jaren 90 bekend van de Broadway-musical Rent. Tegenwoordig speelt hij in de nieuwe Star Trek-serie Discovery. Hij vertelt in het interview dat hij sinds het schandaal rond filmbons Harvey Weinstein en de hele #metoo-discussie de moed heeft met het verhaal naar buiten te komen:

UPDATE:
Netflix zet de productie van de serie House of Cards stop. De bekendmaking komt een dag na beschuldigingen tegen hoofdrolspeler Kevin Spacey over seksueel intimidatie van een minderjarige. Deadline meldt dat het zesde seizoen, dat uitkomt in 2018, het laatste seizoen zal zijn in de reeks.  Terwijl Netflix en producent Media Rights Capital al sinds de beschuldigingen nadachten over het beëindigen van de show, kregen de acteurs dit pas vanochtend te horen. Het bedrijf zei vandaag in een statement:

“Media Rights Capital and Netflix are deeply troubled by last night’s news concerning Kevin Spacey. In response to last night’s revelations, executives from both of our companies arrived in Baltimore this afternoon to meet with our cast and crew to ensure that they continue to feel safe and supported. As previously scheduled, Kevin Spacey is not working on set at this time.”