Kevin Spacey doorbreekt stilte met nieuw filmpje als Frank Underwood

Acteur Kevin Spacey heeft op kerstavond voor het eerst in ruim een jaar een bericht op Twitter geplaatst. Hij is in de video getiteld ’Let Me Be Frank’ te zien als zijn voormalige personage Frank Underwood uit House of Cards en lijkt daarin een comeback aan te kondigen.

Spacey kwam in oktober 2017 onder vuur te liggen na diverse beschuldigingen van seksueel misbruik. Ook bleek hij zich op de set van House of Cards ongepast te hebben gedragen naar crewleden toe.

Netflix zette eerder de opnames van House of Cards stop. De bekendmaking kwam een dag na beschuldigingen tegen Spacey over seksueel intimidatie van een minderjarige. Netflix ontsloeg de acteur en schreef hem abrupt uit het verhaal. Zowel in New York als Londen lopen nog onderzoeken tegen Spacey naar aanleiding van meerdere aangiften. De eerste acteur die naar buiten kwam met een #metoo-verhaal over Spacey was Anthony Rapp.

Spacey heeft na alle beschuldigingen op sociale media niets meer van zich laten horen. In het filmpje spreekt Underwood de kijker aan, zoals hij dat in de serie ook regelmatig deed. De teksten lijken niet enkel te verwijzen naar Underwood, maar ook naar Spacey zelf.

The Hollywood Reporter meldde dat in Massachusetts op 7 januari een zaak tegen Spacey moet voorkomen. Het gaat om een aanklacht vanwege een seksueel vergrijp. Het gaat om een incident dat in juli 2016 plaatsvond.