Kevin Spacey gecast in eerste filmrol sinds beschuldigingen van seksueel misbruik

Na bijna drie jaar buiten beeld te zijn geweest, zal Kevin Spacey een rol spelen in de Italiaanse film L’uomo Che Disegno Dio, of voor het Engelssprekend publiek, The Man Who Drew God.

Volgens ABC News wordt de film geregisseerd door Franco Nero. Naast Spacey speelt Vanessa Redgrave, de vrouw van Nero. The Man Who Drew God wordt in Italië gefilmd. Nero uitte zijn enthousiasme over Spacey’s betrokkenheid bij zijn aanstaande film. Hij zei:

“I’m very happy Kevin agreed to participate in my film. I consider him a great actor, and I can’t wait to start the movie.”

De film gaat naar verluidt over een blinde kunstenaar die een goddelijk vermogen verwerft door portretten van mensen te tekenen door alleen hun stemmen te horen, waardoor hij beroemd wordt. Het is niet bekend welke rol Spacey zal spelen in de film.

Kevin Spacey

In 2017 werd Spacey beschuldigd van seksueel wangedrag tussen 1995 en 2013 door ten minste 20 jonge mannen in het Londense Old Vic Theatre. De beschuldigingen brachten Netflix en Spacey ertoe om uit elkaar te gaan, omdat hij speelde in de veelgeprezen tv-serie House of Cards. Bovendien had de streamer de release van de Gore Vidal biopic Gore stopgezet, waarin de tweevoudig Oscarwinnende acteur de hoofdrol zou spelen. Volgens The Associated Press is het niet zeker of Spacey strafrechtelijk zal worden vervolgd voor de beschuldigingen.

In 2018 werd Spacey ook beschuldigd van aanranding van een tiener uit Nantucket Island, Massachusetts, in 2016. De acteur pleitte niet schuldig, en de aanklacht werd later ingetrokken. Spacey’s laatste optreden op het grote scherm was in de film Billionaire Boys Club uit 2018.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter