Kevin Spacey ontslagen door Netflix; House of Cards op losse schroeven

Streamingdienst Netflix heeft de vannacht de banden met House of Cards hoofdrolspeler en uitvoerend producent Kevin Spacey gebroken. Dit nieuws komt nadat de opnames van de serie geschorst zijn, naar aanleiding van de seksuele intimidatie aanklacht tegen Spacey. De hitserie House of Cards wordt niet meer door Netflix vervolgd als Spacey eraan verbonden blijft. Tevens zal Netflix de Gore Vidal biopic Gore, met Spacey in de hoofdrol, niet langer uitbrengen. Een woordvoerder van de streamingdienst zei:

“Netflix will not be involved with any further production of House of Cards that includes Kevin Spacey. We will continue to work with MRC during this hiatus time to evaluate our path forward as it relates to the show. We have also decided we will not be moving forward with the release of the film Gore, which was in post-production, starring and produced by Kevin Spacey.”

Vrijdag werd bekend dat de producenten van de serie overwegen om het personage van Spacey te laten overlijden, zodat de serie verder kan gaan. House of Cards is een van de boegbeelden van Netflix, waarvan het zesde seizoen het laatste seizoen zou worden.

Donderdag berichtte CNN dat acht (oud-)medewerkers van House of Cards zeggen seksueel te zijn geïntimideerd door de acteur. Daarnaast zou Spacey zou als 26-jarige hebben geprobeerd om een minderjarige aan te randen. De Star Trek: Discovery-acteur Anthony Rapp zegt dat Spacey tijdens een feestje in 1986 bovenop hem is geklommen. Rapp was toen 14 en speelde in musicals op Broadway. Spacey was toen 26 en een nog onbekende acteur.

Rapp vertelde in een interview met BuzzFeed dat Spacey hem had uitgenodigd op een feestje in zijn huis. Rapp was de enige minderjarige die avond en trok zich uit verveling terug in de slaapkamer om tv te kijken. Toen alle gasten vertrokken waren, tilde Spacey hem op bed en klom volgens Rapp boven op hem. Rapp vertelde:

He picked me up like a groom picks up the bride over the threshold. But I don’t, like, squirm away initially, because I’m like, ‘What’s going on?’ And then he lays down on top of me.”

Na de beschuldigingen twitterde Spacey dat hij het meer dan verschrikkelijk vond om het verhaal te horen, en bood hij zijn excuses aan, hoewel hij zich het incident niet herinnerde. In hetzelfde bericht kwam de House of Cards-ster uit de kast als homo, nadat hij jarenlang zweeg over zijn seksuele geaardheid. Op zijn statement kwam veel kritiek van collega’s.