Komiek Norm Macdonald nam laatste Netflix special op voor overlijden

Vorig jaar verloren we de stand-upcomedian Norm Macdonald. De Canadese komiek en acteur voerde een strijd van bijna tien jaar tegen kanker. En toch heeft Norm Macdonald nog één show die wij straks op Netflix kunnen zien. Een jaar voor zijn dood heeft hij namelijk een special van een uur opgenomen. De special heet Nothing Special, en volgens zijn collega Lori Jo Hoekstra gaat het om ‘fantastisch materiaal’.

In september overleed Norm Macdonald op 61-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie. De diagnose kreeg hij in 2012, en hij besloot het geheim de houden buiten zijn privé kring. Een jaar vóór zijn dood ging het al minder goed met zijn gezondheid. De dag voordat hij naar het ziekenhuis ging voor een behandeling besloot hij daarom zijn nieuwste stand-up show in zijn huiskamer op te nemen, voor het geval zijn gezondheid verder zou verslechteren. Lori Jo Hoekstra vertelde dat aan The Hollywood Reporter.

“His test results were not good, so during the heart of COVID-19 pandemic and literally the night before going in for a procedure, he wanted to get this on tape just in case — as he put it — things went south. It was his intention to have a special to share if something happened.”

Macdonald nam zijn nieuwste stand-up show van ongeveer een uur op in één take.

“He looks great and the material’s fantastic.”

Aldus Hoekstra

De komiek herstelde na zijn medische procedure, en er waren plannen om de special voor een publiek op te nemen. In de herfst van 2021 ging zijn gezondheid echter weer achteruit. Norm verzocht Hoekstra toen om de opgenomen beelden weer op te zoeken.

“He ended up getting sicker last August and September, and he remembered he had shot this and asked me to find it so he could watch it. He ended up watching it before he passed away.”

Macdonald bedacht zelf een titel voor zijn nieuwe Netflix special: Nothing Special. Volgens Hoekstra is deze special de eerste keer dat een stand-up komiek werk opneemt om postuum uitgebracht te worden. Hoekstra is een oude productie partner van Norm Macdonald. Eerder produceerde zij zijn ABC sitcom Norm, en de Netflix talkshow Norm Macdonald Has a Show.

“It makes me so happy that I can share it, but also so sad that we can’t share it with him. He didn’t do this for the shock that it exists. He shot it because he loved his material and was so proud of his material. He worked so hard and it really would’ve bothered him to have done all that work and not been able to show everybody. He did it for the stand-up. I just hope people appreciate that he did this.”

Naast de stand-up routine zal de special ook beelden bevatten van het Netflix Is a Joke festival van dit jaar. Hierin zien we oude collega’s die over Norm Macdonald praten, zoals Adam Sandler, Conan O’Brien, Dave Chappelle, David Letterman, David Spade en Molly Shannon.

Norm Macdonald nam laatste Netflix special op

Norm Macdonald was een unieke komiek, bekend om zijn gortdroge humor. Norm begon zijn carrière als stand-upcomedian. Hij mocht in mei 1990 een optreden doen voor The Late Show with David Letterman. Tevens was hij in 2015 de laatste comedian die mocht optreden tijdens het praatprogramma. In de jaren 90 schreef hij ook mee aan The Dennis Miller Show (1992) en sitcom Roseanne (1992–1993).

In 1993 mocht Macdonald zich aansluiten bij het team van het populaire Amerikaanse sketchprogramma Saturday Night Live (SNL). Tijdens het programma parodieerde Macdonald beroemdheden als Larry King, David Letterman, Burt Reynolds en regisseur Quentin Tarantino. Hij werd vanaf 1994 ook presentator van een rubriek getiteld Weekend Update. Hierin las hij op een komische wijze het nieuws voor en spotte hij met de actualiteit.

Vanaf 1995 begon Macdonald ook met acteren. Hij begon met de komedie Billy Madison, waarin de hoofdrol door zijn Saturday Night Live-collega Adam Sandler gespeeld werd. Vervolgens had hij in 1996 een kleine bijrol in de biografische film The People vs. Larry Flynt. In 1998 speelde Macdonald de hoofdrol in komedie Dirty Work, welke hij zelf geschreven had. Hieraan werkte bekende collega’s als Sandler, en Chris Farley mee. In 2019 verleende hij ook zijn stem aan de Netflix animatiefilm Klaus.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter