Komt Disney’s Aladdin musical naar Disney Plus?

Met het recente succes van de Broadway musical Hamilton op Disney Plus, vragen veel fans zich af of Disney van plan is om meerdere musicals op de service te plaatsen. Nu lijkt het er sterk op dat de Aladdin musical onderweg is naar Disney Plus. Dit meldt Filmed On Stage.

Terwijl Disney oorspronkelijk van plan was eerder dit jaar Aladdin uit te brengen, veranderden de plannen toen de andere Broadway-musical Hamilton, vanaf de oorspronkelijke bioscooprelease naar het streamingplatform werd versneld.

Aladdin musical

De musical Aladdin is vorig jaar in het Prince Edward Theatre op West End in Londen opgenomen, vlak voordat de productie stopte.

De cast van Aladdin: Live From The West End bestaat uit Ainsley Melham als Aladdin, Trevor Dion Nicholas als Genie, Isabelle McCalla als Jasmine, Jonathan Freeman als Jafar, Don Darryll Rivera als Iago, Irvine Iqbal als Sultan, Brian Gonzales als Babkak, Robert Tripolino als Omar.

Aladdin is een musical gebaseerd op de gelijknamige Disney-animatiefilm uit 1992, geregisseerd door Casey Nicholaw. Het scenario van de musical is geschreven door Chad Beguelin. In de musical worden zowel de nummers uit de oorspronkelijke animatiefilm als gloednieuwe nummers gebracht. Componist en achtvoudig Oscarwinnaar Alan Menken schreef de beroemde muziek met hits zoals ‘A whole new world’, Friend like me’ en ‘Arabian nights’.

In 2011 ging de musical in première in de 5th Avenue Theatre in Seattle. Na een nationale tour en een try-out periode in Toronto, ging de musical op 20 maart 2014 in première in het New Amsterdam Theatre op Broadway. De West End versie opende met lovende kritieken in het Prince Edward Theatre op 15 juni 2016 en sloot bijna 3 jaar later.

Disney’s Aladdin musical brengt de beroemde film tot leven. In Agrabah, City of Enchantment, heeft elke bedelaar een verhaal en heeft elke kameel een staart! Aladdin, een vriendelijke maar sluwe straatjongen, wordt verliefd op de mooie prinses Jasmine. Het is echter zo dat de sultan heeft verklaard dat prinses Jasmine de volgende dag een echtgenoot moet kiezen. Nadat ze het aanbod van verschillende rijke aanbidders heeft afgewezen, stelt Aladdin – met de hulp van een magische geest – zichzelf voor als rijke aanbidder Prince Ali Ababua. Ondertussen heeft de kwaadaardige koninklijke adviseur Jafar ook zijn zinnen gezet op het koninkrijk en probeert hij de sultan te overtuigen om Jasmine te dwingen met hem te trouwen. Zal liefde alles overwinnen? Misschien – als liefde een beetje hulp heeft van een geest.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter