Komt er een Ozark seizoen 5?

Komt er een Ozark seizoen 5 op Netflix? Helaas hebben we slecht nieuws voor fans van de serie. Er komt namelijk geen vijfde seizoen van Ozark. Nog voor de release van het vierde seizoen van de serie werd al duidelijk dat er geen nieuw seizoen zou volgen.  De laatste afleveringen van Ozark zijn sinds 29 april 2022 te zien.

De eerste paar afleveringen van het vierde en laatste seizoen van Ozark zijn eerder op de streamingdienst uitgebracht, maar fans van de show moesten geduld hebben om erachter te komen hoe het verhaal van Marty en Wendy Byrde zal eindigen.

Seizoen 4 van Ozark was gepland als het einde van de serie vanaf het moment dat het in 2020 door Netflix werd aangekondigd. Dat is de belangrijkste reden dat het seizoen langer was dan normaal en in twee helften werd gesplitst: er was meer tijd nodig om ervoor te zorgen dat de creatievelingen achter het verhaal kon afmaken waar ze naartoe werkten.

Showrunner Chris Mundy vertelde over het einde:

“I’ve been talking to them about trying to end it in five [seasons], and they weren’t sure if they wanted to do four or five, and Netflix is the one that hit upon the idea of doing four seasons but a longer order, with the idea always being that it would split.”

Hij vervolgde:

“My gut feeling is that they have an appreciation for letting things run the right amount of time for them, and creatively. I know for us, creatively, we didn’t think it would go past five. Knowing where we wanted to end it—at least emotionally; we didn’t know all the mechanics of it—it felt like somewhere in that four-five season range was kind of perfect.”

Seizoen 4 van Ozark zag Marty en Wendy Byrde (Jason Bateman en Laura Linney) de criminele ladder beklimmen nadat ze Helen Pierce (Janet McTeer) hadden vermoord en aan de top van het Navarro-kartel kwamen.

Ozark seizoen 5

Seizoen 4 speelt zich zes maanden na het tweede seizoen af. Marty en Wendy moeten wederom vechten voor het lot van hun familie. Marty probeert zijn familie te beschermen, terwijl Wendy manieren zoekt om de hulp van Helen te krijgen en Omar Navarro te helpen zijn drugs imperium te vergroten. De chaos is compleet, wanneer de broer van Wendy opeens langskomt.

Ozark heeft hoofdrollen voor Jason Bateman, Laura Linney, Julia GarnerJanet McTeer, Sofia Hublitz, Skylar Gaertner, Jordana Spiro, Jason Butler Harner, Esai Morales, Peter Mullan, Lisa Emery, Charlie Tahan, Tom Pelphrey.

De serie van MRC Television is uitvoerend geproduceerd door Bateman, Mundy, Mark Williams, John Shiban, Patrick Markey en Bill Dubuque. Linney zal ook uitvoerend produceren. Sinds het debuut in 2017 heeft Ozark 14 Emmy-nominaties verdiend. Bateman won een Emmy voor beste regie in een dramaserie, terwijl Garner de Emmy won voor beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie.

Ozark seizoen 4 kijken

Ozark seizoen 4 deel 2 is vanaf 29 april 2022 te zien zijn op Netflix.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter