Komt er een The Queen’s Gambit seizoen 2 op Netflix?

Komt er een The Queen’s Gambit seizoen 2 op Netflix? De serie is op dit moment een van de best bekeken series op Netflix van dit moment. Dus het is niet gek dat fans zich afvragen of er nog een seizoen komt. Daniel Richtman claimt op zijn Patreon-account dat Netflix op dit moment kijkt naar de mogelijkheid van The Queen’s Gambit seizoen 2. De vraag is of dat er echt gaat komen, gezien het feit dat Netflix de reeks als een miniserie beschouwt. De serie is daarnaast geschreven door Scott Frank, die erom bekend staat om vooral korte verhalen te verfilmen, wat de kans op een volgend seizoen alleen maar kleiner maakt. Frank zei tegenover EW:

“This was the single best experience I’ve had in a 30-some-odd year career full of really nice experiences… I have no idea how people are going to take it, but it’s the first time I’m willing to admit just how happy I am. Normally I’m afraid to ever say that.”

De lovende recensies voor The Queen’s Gambit kunnen Frank inspireren om seizoen 2 te maken. Dat zou echter betekenen dat er gloednieuw materiaal moet worden geschreven dat niet in het boek van Tevis staat. Volgens Anya Taylor-Joy (The Witch) is ze bereid om haar rol te hervatten in The Queen’s Gambit seizoen 2:

“If I’ve learned anything from being in this industry, it’s never say never… I adore the character, and I would certainly come back if I was asked to, but I do think we leave Beth in a good place.”

Taylor-Joy heeft inmiddels aangegeven dat er niets uitgesloten moet worden. Zij denkt dat de rest van het leven van Beth ook interessant kan zijn voor kijkers en staat open voor een vervolg.

The Queen’s Gambit seizoen 2

De serie The Queen’s Gambit is gebaseerd op de roman van Walter Tevis uit 1983. Het drama is een coming-of-age-verhaal dat de werkelijke kosten van genialiteit onderzoekt. De jonge Beth Harmon (Taylor-Joy) werd eind jaren vijftig verlaten en toevertrouwd aan een weeshuis in Kentucky en ontdekt een verbazingwekkend talent voor schaken. Ondertussen raakt ze verslaafd aan kalmerende middelen die door de staat worden verstrekt als kalmerend middel voor de kinderen. Achtervolgd door haar persoonlijke demonen en aangewakkerd door een cocktail van verdovende middelen en obsessie, verandert Beth in een indrukwekkend bekwame en glamoureuze outcast, terwijl ze vastbesloten is om de traditionele grenzen te doorbreken die zijn vastgesteld in de door mannen gedomineerde wereld van competitief schaken.

Naast Taylor-Joy bevat de cast namen als Marielle Heller (A Beautiful Day in the Neighborhood), Thomas Brodie-Sangster (Maze Runner-franchise), Moses Ingram, Harry Melling (The Old Guard) en Bill Camp (The Outsider).

De serie is geregisseerd en mede geschreven door Scott Frank, tweevoudig genomineerd voor een Academy Award (A Walk Among The Tombstones) en uitvoerend geproduceerd door Frank, William Horberg en Allan Scott, die ook de serie mede hebben gemaakt.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter