Komt er een Top Gun 3?

Na het kritische en commerciële succes van Top Gun: Maverick (lees onze recensies hier en hier), vragen fans zich af of Top Gun 3 zal verschijnen. In een recent interview met Entertainment Tonight (via Deadline), vertelde acteur Miles Teller over de toekomst van de franchise en bevestigde dat hij momenteel “een aantal gesprekken voert” met Tom Cruise over een potentiële Top Gun 3.

Hij onthulde verder dat de ontwikkeling van Top Gun 3 alleen mogelijk zal zijn als Cruise dat wil:

“That would be great, but that’s all up to TC. It’s all up to Tom. I’ve been having some conversations with him about it. We’ll see.”

Het lijkt aannemelijk dat er een derde deel komt. Maverick werd niet alleen uitstekend onthaald, de film bracht ook nu al meer dan 1 miljard dollar op.

Na jaren van vertraging, voornamelijk als gevolg van de COVID-19 pandemie, verscheen in mei eindelijk het langverwachte vervolg op Tony Scott‘s klassieker Top Gun uit 1986 in de bioscoop, waarmee meerdere box office records werden gevestigd. Top Gun: Maverick overtrof niet alleen Pirates of the Caribbean 3 (ook geproduceerd door Bruckheimer) met een ​​nieuw Memorial Day-weekendrecord, maar het is met $ 156 miljoen Tom Cruise‘s grootste openingsweekend in zijn carrière.

Top Gun 3

Na meer dan dertig jaar dienst als een van de Top Gun-piloten voelt Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) zich nog altijd op zijn plek bij de Marine. Hij zoekt als moedige testpiloot altijd zijn grenzen op en hij ontwijkt de promoties, waardoor hij niet meer zou kunnen vliegen. Wanneer hij een nieuwe lichting van Top Gun-piloten moet trainen voor een zware speciale missie, ontmoet hij Luitenant Bradley “Rooster” Bradsaw (Miles Teller). Hij is de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick “Goose” Bradshaw.
Terwijl Maverick een onzekere toekomst tegemoet gaat en tegelijkertijd met zijn verleden af moet rekenen, wordt hij geconfronteerd met zijn diepste angsten. Dit alles komt samen in de gevaarlijkste missie ooit, waarbij alles op het spel staat.

De cast bestaat uit Tom Cruise, Glen PowellJennifer ConnellyMiles Teller, Val Kilmer, Thomasin McKenzieCharles ParnellJay EllisBashir SalahuddinDanny Ramirez, Jon Hamm, Monica BarbaroEd Harris en Lewis Pullman.

Top Gun: Maverick werd geregisseerd door Joseph Kosinski. Het scenario is geschreven door Peter Craig, Justin Marks en Eric Warren Singer.

De actiefilm draait sinds 26 mei 2022 in de Nederlandse bioscoop.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter