Komt er een Unorthodox seizoen 2 op Netflix?

Komt er een Unorthodox seizoen 2 op Netflix? Nu de serie populair is onder Netflix-gebruikers en deze een hele tijd tussen de toptitels op de streamingdienst stond, vragen vele kijkers zich af of Netflix komt met een tweede seizoen. De serie, welke gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van Deborah Feldman, werd aangekondigd als miniserie en daarom lijkt op dit moment een tweede seizoen onwaarschijnlijk. Toch is er nog voldoende extra materiaal om te adapteren.

In de serie zoekt de jonge vrouw Esty onafhankelijkheid en verlaat haar ultraorthodoxe Joodse gemeenschap in New York om in Berlijn een nieuw leven te beginnen. Maar net als ze aan haar vrijheid begint te wennen, wordt ze alsnog geconfronteerd met haar verleden. Aan het einde lijkt Esty vrede in Berlijn te hebben gevonden, vriendschap te sluiten met een groep student-muzikanten en auditie te doen om lid te worden van de prestigieuze conservatorium. We blijven met een aantal vragen zitten, waarbij de uitkomst van Esty’s auditie en de toekomst van haar zwangerschap onbekend blijven. Helaas zijn deze vragen mysteries waar we misschien mee moeten leven. Producent Anna Winger zei over Unorthodox seizoen 2:

“We’re not doing a sequel to this because we feel that we really told this story. It was always designed as a mini-series. I suspect that I will work with these actors again, and with many of my collaborators from this project. We have a lot of new things in development. So it’s not the end of the road for this constellation, but I don’t think we’ll tell this story again. We’ve told it.”

Hoewel Unorthodox misschien voorbij is, is het misschien het begin voor Exodus, Feldmans vervolg memoires. In Exodus begint Feldman haar leven als alleenstaande moeder buiten de insulaire chassidische gemeenschap en reist ze met haar zoontje door de Verenigde Staten. Ze probeert ook haar Joodse identiteit op haar eigen voorwaarden te herdefiniëren en maakt een pelgrimstocht naar Europa om de ervaringen van haar grootmoeder tijdens de Holocaust te volgen.

Een Netflix Original-serie gebaseerd op de New York Times-bestseller ‘Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots’ van Deborah Feldman. Feldman werd in 1986 geboren in Williamsburg, Brooklyn. Zij groeide op in een Chassidische Satmar-familie waar alleen Jiddisch werd gesproken. Andere talen waren verboden. Haar moeder maakte zich ervan los toen Deborah nog jong was. Omdat haar vader niet voor haar kon zorgen, namen haar orthodoxe grootouders de opvoeding over. Toen ze 17 was trouwde ze in een gearrangeerd huwelijk en op 19-jarige leeftijd kreeg ze een zoon. Toch was dat allesbehalve het leven wat ze wilde. Ze wilde graag studeren en schreef zich in aan het Sarah Lawrence College in New York. Die jaren hebben haar zodanig gevormd dat ze haar man en de gemeenschap uiteindelijk heeft verlaten.

De regie is in handen van Maria Schrader. In de hoofdrollen zien we Shira Haas, Jeff Wilbusch en Amit Rahav.

VOLG ONS

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste film– en serienieuws? Volg Entertainmenthoek dan op FacebookInstagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

Nieuw series Netflix Instagram