Komt er nog een La Casa de Papel seizoen 6?

Komt er nog een La Casa de Papel seizoen 6? De laatste afleveringen van La Casa de Papel seizoen 5 zijn sinds deze week te zien op Netflix. Is de misdaadserie nu écht ten einde? 

Omdat het een van Netflix’ grootste series aller tijden is, is er zeker een publiek dat graag naar een zesde seizoen zou willen zien. Volgens maker Álex Pina krijgt de serie echter geen zesde seizoen. In een gesprek met Esquire zei Pina dat hij het einde 33 keer herschreef om er zeker van te zijn dat het perfect was. Het vijfde seizoen, dat een totale oorlog tussen de crew van de professor en het Spaanse leger laat zien is meedogenloos. Toen duidelijk werd dat het einde nabij was, namen Pina en zijn team de beslissing om dit verhaal te beëindigen, in plaats van door te gaan totdat de serie voor hen werd geannuleerd. Pina zei:

“We’ve made over 2,000 minutes of fiction with two heists. I think we’ve exhausted some of the characters’ emotional arcs and their arcs of transformation. We’ve told a lot and I think it’s a good time to stop. It’s a very climatic season and I think it’s always better to leave sooner rather than later.”

La Casa de Papel eindigt op het hoogtepunt van zijn populariteit, wat Pina altijd van plan was:

“We always thought that we had to stop when the series was highly demanded, when it was still in its ‘golden age.’ It seemed like that was just what we had to do with the series.” 

Regisseur en uitvoerend producent Jesús Colmenar voegde toe:

“We have many examples in international fiction of series that we think dragged on too long. And I think the smartest thing to do when a series is at the peak of its success, as Álex says, is to leave with a bang and make a season that is very special in many ways.”

Op een nieuwe seizoen van La Casa de Papel hoeven we dus niet te rekenen maar Netflix heeft wel bekendgemaakt dat er een spin-off verschijnt over Berlín!

La Casa de Papel kijken

La Casa de Papel seizoen 6

Tokio (Úrsula Corberó) is dood en de vijand van de bende, gewond maar gevaarlijker dan ooit, bevindt zich nog steeds in de Bank van Spanje. In het zwartste uur staat de bende voor hun grootste uitdaging: het goud weg zien te smokkelen zonder dat iemand het in de gaten heeft. Maar tot overmaat van ramp maakt El Profesor de grootste misstap van zijn leven.

De cast bestaat onder andere uit Álvaro Morte, Itziar Ituño, Pedro Alonso, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Esther Acebo, Enrique Arce, Darko Peric, Hovik Keuchkerian, Luka Peros, Belén Cuesta, Rodrigo de la Serna en Najwa Nimri.

De Spaanse heistserie werd bedacht door Álex Pina.

La Casa de Papel seizoen 5 volume 2 is sinds 3 december te zien op Netflix.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter