Komt er nog een Lethal Weapon seizoen 4?

Na speculaties dat FOX’s Lethal Weapon seizoen 4 zou gaan verschijnen, lijkt het erop dat de makers hebben besloten om niet verder te gaan met een volgend seizoen. Sinds het einde van seizoen 3 wachten de fans van de serie op nieuws over het volgende seizoen. Echter, nadat een van de hoofdrolspelers, Clayne Crawford, werd ontslagen en dat hoofdrolspeler Daymon Wayans stopte lijk de terugkeer van de serie onwaarschijnlijk.

De annulering luidt een periode van tumult in bij de Fox-serie. De problemen achter de schermen van de serie werden openbaar gemaakt voorafgaand aan de start van seizoen 3, na Clayne Crawford werd ontslagen omdat hij meer dan eens was gestraft met betrekking tot klachten over emotioneel misbruik en het creëren van een vijandige werkomgeving. Clayne beschouwde later veel van de verspreide informatie over zijn ingestelde gedrag als “blatant f–king lies.”

Maar het drama ging door, zelfs nadat Seann William Scott bij de reeks kwam als Damon Wayans’ nieuwe partner Wesley Cole. Kort nadat seizoen 3 begon, vertelde Wayans een verslaggever dat hij de serie zou verlaten na de 13e aflevering van seizoen 3. Later stemde hij ermee in om nog twee termijnen aan te blijven, waarmee hij het seizoen afsloot.

Lethal Weapon seizoen 4

Lethal Weapon blaast de gelijknamige filmhit en het beroemde politieduo nieuw leven in met niet te stoppen actie, humor en drama. Na een verdrietige periode begint ex-Navy SEAL Martin Riggs (Clayne Crawford) een nieuw leven bij de Californische LAPD. Zijn nieuwe partner Roger Murtaugh (Damon Wayans) is net weer aan de slag na een hartaanval die hem bijna fataal werd. Riggs springt graag vol overgave in het midden van de strijd, terwijl Murtaugh liever nauwgezet de regels naleeft. Maar na de eerste paar achtervolgingen, explosies en schietpartijen bekijken de partners elkaar met andere ogen en ontdekken ze dat ze hetzelfde doel hebben.

Aan het begin van seizoen twee bevindt LAPD-rechercheur Martin Riggs (Clayne Crawford) zich ten zuiden van de grens van Californië, waar hij van plan is eindelijk af te rekenen met de drugsbaron die volgens hem verantwoordelijk is voor de dood van zijn vrouw. Maar slechts drie woordjes van zijn partner, Roger Murtaugh (Damon Wayans), veranderen alles. Niet lang daarna gaan good cop Murtaugh en krankzinnige good cop Riggs weer samen aan de slag. Ze lossen moorden op en bestrijden criminaliteit, en daarbij rijden ze heel wat auto’s in de prak en blazen ze alles op wat in de weg staat.

In het derde seizoen van Lethal Weapon zijn Roger Murtaugh en zijn vrouw nog steeds aan het bijkomen van de gebeurtenissen van het vorige seizoen. Murtaugh houdt rekening met pensioen maar vindt een onwaarschijnlijke partner in Wesley Cole, een nieuwe LAPD-officier belast met het verzamelen van parkeerkaarten. Cole blijkt een veteraan te zijn van de oorlog in Afghanistan en een voormalige CIA opererend met zware bagage uit zijn verleden.

De hoofdrollen worden gespeeld door Damon Wayans Sr, Clayne Crawford, Seann William Scott, Keesha SharpKevin RahmJordana Brewster, Johnathan Fernandez, Dante Brown, Chandler Kinney en Michelle Mitchenor.