Komt er nog een Preacher seizoen 5?

Preacher is tot een einde gekomen na het vierde seizoen, maar is er enige hoop dat een Preacher seizoen 5 uiteindelijk zal verschijnen? Ondanks de annulering behoudt Preacher echter gepassioneerd groep fans en behouden de originele stripboeken een grote aanhang ondanks het feit dat de publicatie is gestopt.

Helaas is het onwaarschijnlijk dat Preacher een vijfde seizoen zal krijgen, althans niet in zijn huidige vorm. Hoewel er geen officiële verklaring voor het besluit om Preacher te beëindigen werd gegeven, zijn er verschillende factoren die hieraan bijdragen. Ten eerste zijn de ratings in de loop van de tijd aanzienlijk gedaald. Hoewel de eerste twee seizoenen van Preacher sterk presteerden en regelmatig de grens van één miljoen overschreden, zijn de cijfers van seizoen 4 onder een half miljoen kijkers gedaald.

Een andere factor voor de annulering van Preacher is de verhuizing van Seth Rogen en Evan Goldberg van Sony naar Lionsgate. Ten slotte heeft seizoen 4 het laatste verhaal van het bronmateriaal, “Alamo”, geadapteerd.

Preacher seizoen 5

De serie gaat over Jesse Custer, een Texaanse predikant die bijna van zijn geloof afstapt, als hij ineens bezeten raakt door een bovennatuurlijke entiteit, Genesis genaamd. Die ontstond uit een engel en een demoon. Dankzij Genesis krijgt Jesse bovennatuurlijke krachten. Zo kan hij mensen dwingen bepaalde dingen te doen. Samen met zijn ex-vriendin Tulip en de Ierse vampier Cassidy, gaat Jesse erop uit om God zelf te vinden en hem te laten uitleggen waarom hij zijn verplichtingen in de hemel verzaakt.

Naarmate de serie dichter bij de finale komt, begint Gods eindspel voor het universum op zijn plaats te vallen. Gevangen tussen hemelse profetieën, helse gevangenissen en een totale nucleaire oorlog, gaan Jesse, Tulip en Cassidy op hun bloedige weg naar de Allerhoogste. Of ze God op tijd kunnen bereiken – of dat al dit bloedbad deel uitmaakt van Zijn goddelijke plan – zal binnenkort worden onthuld.

Preacher heeft hoofdrollen voor Dominic Cooper, Ruth Negga, Joseph Gilgun, Ian Colletti, Graham McTavish, Pip Torrens, Julie Ann Emery en Noah Taylor.

De reeks is gebaseerd op de comic book serie uit de jaren ’90 van Garth Ennis en Steve Dillon’s en van DC Comics imprint Vertigo. De serie is ontwikkeld door Sam Catlin, Evan Goldberg en Seth Rogen voor AMC.

De coproductie Sony Pictures Television en AMC Studios is ontwikkeld door Seth Rogen en Evan Goldberg (Sausage Party, This is the End, Superbad) en showrunner Sam Catlin (Breaking Bad). De serie is uitvoerend geproduceerd door Catlin, evenals Rogen, Goldberg en James Weaver voor Point Grey Pictures, Neal H. Moritz en Ori Marmur voor Original Film en Vivian Cannon, Jason Netter, Michael Slovis, Mark McNair en Ken F. Levin.



VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter