Komt HBO Max in 2021 naar Nederland?

Gister werd bekend dat HBO Max films gaat aanbieden terwijl ze ook in de bioscoop draaien. De vraag was daarbij wanneer wij in Nederland HBO Max zouden krijgen. Daar is vandaag iets meer duidelijkheid over gekomen. De streamingdienst heeft namelijk aangekondigd dat het in de tweede helft van 2021 ook in Europa uitgerold wordt. Dat heeft HBO Max-baas Andy Forssell bekendgemaakt tijdens een presentatie op Web Summit. Forssell vertelde:

“By the end of the year both of those regions will be very active.” 

Contract met Ziggo

De series en films van HBO zijn in Nederland nu al exclusief beschikbaar voor klanten van Vodafone Ziggo. De provider heeft nog geen plannen voor HBO Max gedeeld. Ook is niet bekend of het lopende contract tussen Ziggo en HBO wordt verlengd.

WARNER BROS. FILMS IN BIOSCOOP EN HBO MAX

Warner Bros. kondigde gister een nieuwe aanpak aan voor het distribueren van de films in 2021. De films zullen gelijktijdig in de bioscoop en één maand lang op HBO Max te zien zijn. Alle films verschijnen op HBO Max in 4K Ultra HD en HDR op HBO Max. Nadat het exclusieve tijdsperiode van een maand is verstreken, zullen de films blijven draaien in bioscopen.

Dit nieuws komt nadat Warner Bros. al soortgelijke plannen had aangekondigd voor Wonder Woman 1984, die op 25 december in de bioscoop en op HBO Max zal verschijnen

Dit nieuws heeft invloed op de verwachte release van Warner Bros.Pictures Group 2021, waaronder The Little Things, Judas and the Black Messiah, Tom & Jerry, Godzilla vs. Kong, Mortal KombatThe Conjuring: The Devil Made Me Do It, In The Heights, Space Jam: A New Legacy, The Suicide Squad, Reminiscence, Malignant, Dune, The Many Saints of Newark, King Richard, Cry Macho en The Matrix 4.

HBO Max is vooralsnog niet beschikbaar in Nederland.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter