Komt Netflix met Vikings seizoen 7?

Veel fans vragen zich af of er een Vikings seizoen 7 zal verschijnen op Netflix. Helaas is het verhaal van Vikings na zes seizoenen voorbij. Toch is er ook enigszins positief nieuws, want de serie gaat in een andere vorm wel verder. Netflix maakte eerder bekend dat er een spin-off gaat komen van de reeks onder de naam Vikings Valhalla. Dit is een nieuwe saga die honderd jaar begint na de afloop van de originele serie en kleurt de avonturen van de beroemdste Vikingen die ooit hebben geleefd. Er komt dus geen Vikings seizoen 7, maar met de spin-off gaat het grote succes van deze serie verder.

Vikings seizoen 7

Netflix heeft maar liefst 24 afleveringen besteld van Vikings: Valhalla. De reeks zal een aantal van de beroemdste Vikings volgen die ooit geleefd hebben, zoals Leif Erickson, Freydis, Harald Harada en William the Conqueror. Er zijn nog geen castleden aangekondigd voor Vikings Valhalla. Voor de spin-off  heeft Hirst als showrunner Jeb Stuart vastgelegd. Netflix zei in een statement:

“Vikings: Valhalla promises to be everything that fans love about the franchise: heart-pounding, unstoppable action rooted in rich characters and dramatic storytelling that shines the light on family, loyalty and power.”

Hirst voegde toe:

“I am beyond excited that we are announcing the continuation of our Vikings saga. I know that the millions of our fans across the globe will be thrilled by the belief being shown in our show by MGM and Netflix. Jeb Stuart (Die Hard, The Fugitive, The Liberator), a truly wonderful writer, will bring new storylines and a powerful visceral vision to stories about some of the most famous vikings known to history.”

Netflix heeft nog geen datum gegeven voor wanneer we Vikings: Valhalla kunnen verwachten. De serie gaat gefilmd worden in Ierland, net als de originele serie. Ondanks dat die voor een groot deel in Scandinavië plaatsvindt.

Vikings is een Iers-Canadese historische dramaserie uit 2013, gebaseerd op de saga’s van de viking Ragnar Lodbrok. De reeks werd geschreven en gemaakt door Michael Hirst voor de zender History. In maart 2013 ging de serie in première op deze zender.

Vikings speelt zich af aan het begin van het tijdperk van de Vikingen, het einde van de achtste eeuw, en brengt ons naar de brute en mysterieuze wereld van Ragnar Lothbrok, een Viking krijger en boer die niets liever doet dan ontdekken en plunderen op zee. Zijn ambities zetten hem op gespannen voet met zijn leider Earl Haraldson, die wil dat ze naar het arme Oosten gaan in plaats van naar het onbekende Westen. Wanneer Ragnar een verbond sluit met zijn vriend Floki om een nieuwe boot te bouwen en daarmee vervolgens toch naar het Westen te varen, barst het conflict pas echt los. De cast bestond uit namen als Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Alexander Ludwig, Peter Franzén, Alex Høgh Andersen, Marco Ilsø, Jordan Patrick Smith.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter