Krachtige films van Zwarte makers op Pepr

Full Color Entertainment start in samenwerking met online streamingsdienst Picl een nieuw podium voor Zwarte makers en verhalen uit de Afrikaanse diaspora: Pepr. Vanaf woensdag 25 november zijn maandelijks de nieuwste films en belangrijkste klassiekers te zien op Pepr, een nieuw platform op Picl in samenwerking met de Nederlandse filmtheaters.

Op Pepr zijn films te zien die niet of nauwelijks in de Nederlandse filmtheaters of online aangeboden worden. Ook korte films van talentvolle Zwarte makers uit Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten krijgen een plek.

Peggy Gemerts, oprichter van Full Color Entertainment en Pepr:

“Er worden zoveel mooie producties gemaakt die hun weg naar de Nederlandse huiskamers of filmtheaters niet weten te vinden. Op deze manier kunnen we films online én in de filmtheaters aanbieden die anders het brede publiek nooit zouden bereiken.”

Programma Pepr

Pepr trapt op 25 november af met onder andere de films Test Pattern van Shatara Michelle Ford (2019, winnaar Lionsgate/Starz Producing Award BlackStar Film Festival), The Remix: Hip Hop x Fashion van Lisa Cortez (2019, winnaar Urbanworld Best Documentary Feature) en Billie van James Erskine (2020, te zien vanaf 2 december).

Surinaamse onafhankelijkheid

Op 25 november is het 45 jaar geleden dat Suriname onafhankelijk werd. Pepr biedt daarom vanaf deze datum drie films aan die tot het erfgoed van de Nederlandse cinema behoren. Allereerst Het geheim van de Saramaccarivier (2007) van Pim de la Parra, en Gouden Beer-winnaar Faja Lobbi van Herman van der Horst (1960). Het geheim van de Saramaccarivier is een film over het verliezen van je vaderland uitgebeeld in een vastgelopen relatie. Faja Lobbi geeft een impressie van het leven van verschillende bevolkingsgroepen in Suriname, omlijst door muziek, dans, zang en de geluiden van het binnenland. De derde film is De wereld heeft gezicht verloren (2016, Cindy Kerseborn) over Astrid Roemer, de in Suriname geboren schrijfster en één van de belangrijkste Zwarte feministische vrouwen in Nederland en Suriname.

Samen voor culturele verscheidenheid in film

Pepr wordt ondersteund door partners die het belangrijk vinden dat er meer cultureel verschillende verhalen in film te zien zijn, waaronder Black Achievement Month, vrouwenplatform Black Ladies Talk, filmwebsite Cine.nl en de deelnemende Picl-theaters.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter