Krijgen Loki en Scarlet Witch een eigen tv-serie op Disney’s streamingdienst?

Volgend jaar lanceert Disney een nieuwe streamingservice om te concurreren met Netflix en Amazon Prime. Disney is volledig van plan deze oorlog te winnen, en het bedrijf brengt misschien enkele film helden en schurken van Marvel naar de strijd.

Variety meldt dat Disney meerdere series met personages uit het Marvel Cinematic Universe ontwikkelt. Het meest opvallend was dat Loki en Scarlet Witch werden vermeld als twee van de series die in ontwikkeling zijn. Van zowel Tom Hiddleston als Elizabeth Olsen wordt verwacht dat ze hun rollen weer zullen spelen in de series. De site meldt ook dat er plannen zijn voor andere series met Marvel-helden die geen eigen films hebben gekregen. De series zullen slechts zes tot acht afleveringen bevatten en Kevin Feige zou een praktische rol hebben in de ontwikkeling. Disney en Marvel weigerden commentaar te geven op Variety.

Tot op heden hebben weinig series van Marvel personages getoond uit de films, ondanks het gedeelde MCU. Marvel TV en Marvel Studios hebben als afzonderlijke entiteiten gefunctioneerd. Als gevolg daarvan hebben Agents of S.H.I.E.L.D., Daredevil, Luke Cage, Jessica Jones en de rest een zeer eenzijdige relatie met de films. De series verwijzen naar gebeurtenissen in de films, terwijl de films de tv-personages negeren.