LeBron James gaat reboot Friday the 13th produceren

Nadat de nieuwe Halloween een geweldig openingsweekend achter de rug had werd het voor veel producers ineens nog interessanter om een oude horrorklassieker een reboot te geven. Het blijkt nu namelijk dat Friday the 13th uit 1980 ook een nieuwe reboot gaat krijgen.

Dit project gaat volgens meerdere bronnen geproduceerd worden door niemand minder dan basketballer LeBron James. Vanzelfsprekend gaat zijn bedrijf Spring Hill Entertainment ook bij de film betrokken zijn, in samenwerking met Vertigo Entertainment. Er is echter nog geen schrijver of regisseur toegewezen.

Men bleek al jaren plannen te hebben voor deze tweede reboot, maar het bleek er steeds niet van te komen. Ook had men het over een televisieserie. Vermoedelijk heeft de strijd om de rechten een rol gespeeld in het uitblijven van deze projecten. De naam LeBron James werd destijds nog niet genoemd.

Het verhaal van de originele film draait om een zomerkamp waar ooit enkele mensen zijn omgekomen. Als een groep jongeren het kampterrein weer wil opknappen blijkt dat er een moordenaar actief is die het op de tieners gemunt heeft.

In tegenstelling tot het veel geprezen Halloween werd Friday the 13th destijds niet zo goed ontvangen door de critici. Wel deed de film het erg goed bij het grote publiek en groeide later uit tot een ware culthit. Beide films kregen een eigen franchise met vele vervolgfilms. Tevens werd er van zowel Halloween als Friday the 13th al eerder een remake gemaakt.

De Halloween reboot kwam van Rob Zombie en verscheen in 2007. In 2009 kwam die van Friday the 13th, waardoor er net als bij de originele films twee jaar tussen zat (de originele Halloween verscheen namelijk in 1978 en Friday the 13th in 1980).

Zoals hierboven al vermeldt doet de nieuwe Halloween film het goed aan de box office en waren ook de critici vrij positief. Deze film is vanaf 1 november in de Nederlandse bioscoop te zien.