Legendary Entertainment werkt aan Duke Nukem film

Legendary Entertainment (het bedrijf achter Dune en de Godzilla-monsterfilmserie) en Cobra Kai-makers Josh Heald, Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg werken aan een Duke Nukem film. Dit meldt THR. Legendary heeft de filmrechten van Gearbox verworven. Legendary zal ook produceren, net als Jean Julien Baronnet (Assassin’s Creed) van Marla Studios, dat gespecialiseerd is in adapteren van videogames. Heald, Hurtwitz en Schlossberg produceren via hun banner, Counterbalance Entertainment.

De film is momenteel op zoek naar een schrijver en regisseur. THR merkt op dat de deur openstaat voor iemand van het Counterbalance-team om mogelijk achter de camera plaats te nemen.

Duke Nukem film

Nukem werd gelanceerd met een titelloos debuut in 1991 van Apogee Software, later 3D Realms genoemd. Het is een videogamefranchise van $ 1 miljard die begon als een platformgame voor personal computers. Toen de derde game, Duke Nukem 3D, in 1996 uitkwam, werd het een hit. Na jarenlang stil te hebben gelegen, kwam de franchise in 2011 terug, nadat Gearbox 3D Realms had overgenomen, met Duke Nukem Forever.

Nukem draait om zijn titulaire held, gemodelleerd naar bepaalde attributen van actiefilmhelden uit de jaren 80, die vecht tegen een buitenaardse invasie in Los Angeles. Hij reist van stripclubs en filmsets naar maanbases en ruimteschepen, waar hij te maken heeft met gemuteerde LAPD-officieren, vrouwen die worden gebruikt in buitenaardse couveuses en de Cycloid Emperor.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter