Len Wiseman regisseert John Wick spin-off Ballerina

Deadline meldt dat Len Wiseman (Underworld, Total Recall, Live Free of Die Hard) de John Wick spin-off Ballerina zal regisseren voor Lionsgate. Ballerina richt zich op een jonge vrouwelijke huurmoordenaar die wraak zoekt op de mensen die haar familie hebben vermoord. Shay Hatten (Army of the Dead, John Wick: Chapter 3 – Parabellum) schreef het script. De film zal worden overzien door James Myers voor Lionsgate.

De spin-off wordt geproduceerd door Basil Iwanyk, Erica Lee, Keanu Reeves en Chad Stahelski. In John Wick Chapter 3: Parabellum komt John (Keanu Reeves) de mogelijke titulaire ballerina tegen.

De originele John Wick, geregisseerd door David Leitch en Chad Stahelski, verscheen in 2014 en vond onmiddellijk een fanbase. Een eerste vervolg, John Wick: Chapter Two, verscheen in 2017 in de bioscopen. Daarin wordt John Wick (Keanu Reeves) gedwongen zijn pensioen te beëindigen door een voormalige medewerker die van plan is de controle over een schimmig internationaal huurmoordenaarsgilde te grijpen. Gebonden door een eed om hem te helpen, reist John naar Rome, waar hij het opneemt tegen enkele van de dodelijkste moordenaars ter wereld. John Wick Chapter 3: Parabellum werd eerder dit jaar uitgebracht en volgde John op de vlucht terwijl hij werd opgejaagd. De film verdiende meer dan $323 miljoen aan de wereldwijde box office.

Lionsgate ontwikkelt John Wick 4, die gepland staat om op 21 mei 2021 in première te gaan. Er is ook een televisie-spin-off prequel in ontwikkeling bij Starz, getiteld The Continental.