Leonardo DiCaprio als The Joker voor Warner Bros.

Warner Bros. Pictures en DC zijn in een vroeg stadium van ontwikkeling met een film over het oorsprongsverhaal van The Joker. Niemand minder dan Martin Scorsese zal de film produceren. De regie is in handen van Todd Phillips (The Hangover). Scott Silver schrijft samen met Phillips het scenario. In de film moet een andere, misschien jongere acteur dan Jared Leto (45 jaar oud) in de huid kruipen van het personage. Volgens Heat Vision heeft Warners de 42-jarige Oscar-winnaar Leonardo DiCaprio (The Revenant, Titanic) op het oog voor de rol van onheilspellende clown. De studio hoopt dat Scorsese, met wie hij eerder werkte aan Gangs of New York, The Aviator, The Departed, Shutter Island, The Wolf of Wall Street) hem over de streep kan trekken.

Bronnen zeggen dat er nog geen officiële aanbieding is gedaan richting DiCaprio. Daarnaast is de deelname van Scorsese ook nog niet helemaal rond. Als DiCaprio niet tekent, verwacht dan een soortgelijke acteur met A-status in de rol. Er wordt ook gezegd dat Jared Leto ontevreden was over het nieuws dat een andere Joker zijn rol deelt.

The Joker werd eerder gespeeld door Jack Nicholson in Batman, door Heath Ledger in The Dark Knight en door Jared Leto in Suicide Squad. De site voegt toe dat Leto de rol wederom zal spelen in de Suicide Squad sequel en de Harley Quinn spinoff, Gotham City Sirens. Deadline meldt verder dat “the intention is to make a gritty and grounded hard-boiled crime film set in early-’80s Gotham City that isn’t meant to feel like a DC movie as much as one of Scorsese’s films from that era, like Taxi Driver, Raging Bull or The King Of Comedy.”