Leslye Headlan werkt aan nieuwe Star Wars serie voor Disney+

Variety meldt dat er een nieuwe Star Wars-serie in ontwikkeling is bij Disney+, afkomstig van Russian Doll mede-bedenker en showrunner Leslye Headland.

Plotdetails worden nog geheim gehouden, maar de site merkt op dat de serie een op vrouwen gerichte show zal zijn die plaatsvindt in een ander deel van de Star Wars-tijdlijn dan andere projecten. Headland zal schrijven en dienen als showrunner van de serie.

Naast de met een Emmy genomineerde Russian Doll, omvat Headland’s credits ook het schrijven en regisseren van de Seven Deadly Plays serie, evenals de remake van About Last Night in 2014 en het schrijven / regisseren van Sleeping with Other People. Haar televisiecredits omvatten Terriers, Blunt Talk, SMILF en Black Monday. Headland heeft momenteel een algemene deal bij Fox 21 Television Studios.

Het nieuws volgt op de recente aankondiging dat The Mandalorian al is begonnen met de ontwikkeling van seizoen 3. Andere Star Wars-series in de maak zijn de Obi-Wan Kenobi-serie met Ewan McGregor en de Cassian Andor Rogue One prequelserie met Diego Luna.