Lethal Weapon 5 bevestigd met originele cast en regisseur

Lethal Weapon 5 gaat er komen en de oorspronkelijke regisseur Richard Donner, evenals hoofdrolspelers Mel Gibson & Danny Glover, zullen terugkeren. De iconische buddy-cop franchise is al meer dan 20 jaar sluimerend, met het tot op heden laatste deel dat in 1998 in de bioscoop verscheen. Er is al enige tijd veel discussie, maar weinig beweging, over een nieuw film. Nu heeft producent Dan Lin een update gegeven.

Dan Lin verscheen onlangs als gast tijdens een rondetafelgesprek met verschillende andere topproducenten in Hollywood. Op een gegeven moment kwam het onderwerp van Lethal Weapon 5 ter sprake. Lin onthulde dat het plan is om Richard Donner nog steeds terug te laten keren, evenals de originele cast. Ze proberen nu het script te schrijven. Dit is wat hij erover te zeggen had:

“We’re trying to make the last Lethal Weapon movie. And Dick Donner’s coming back. The original cast is coming back. And it’s just amazing. The story is very personal to him. Mel and Danny are ready to go, so it’s about the script.”

Een vijfde deel in de franchise heeft een lange, onrustige geschiedenis. Donner en Channing Gibson hadden deel 5 eerder gepland totdat Warner Bros. in 2007 besloot om de controle over de franchise aan haar langdurige producent Joel Silver te geven. Schrijver en serie bedenker Shane Black werd door Silver aangetrokken om een ​​script te schrijven, waarin Riggs en Murtaugh het moesten opnemen tegen Blackwater antieksmokkelaars tijdens een sneeuwstorm in New York. Black hoopte ook de film te regisseren, maar Gibson wilde geen Lethal Weapon film doen zonder Donner. Warner Bros. probeerde de serie een reboot te geven. Chris Hemsworth zou daarin de rol van Riggs spelen. Dit kwam echter nooit van de grond.

De vorige vier films waren samen goed voor een wereldwijde opbrengst van ruim 1 miljard dollar. Daarnaast is momenteel ook de gelijknamige tv-serie te zien, die succesvoller is dan eerder werd verwacht.