Lethal Weapon serie geannuleerd na drie seizoenen

Variety meldt dat de Lethal Weapon TV-serie ten einde loopt, omdat Fox de serie officieel heeft geannuleerd. De serie, uiteraard gebaseerd op de bekende actiefilmfranchise, liet ons drie seizoenen genieten van de avonturen van Roger Murtaugh en Martin Riggs.

Oorspronkelijk had de serie in de hoofdrol Clayne Crawford en Damon Wayans als nieuwe versie van de personages Martin Riggs en Roger Murtaugh. De serie heeft een groot aantal drama’s op en achter het scherm gehad. Vorig jaar hoorden we over de beladen relatie van het paar op de set, wat uiteindelijk leidde tot het ontslag van Crawford uit de serie. Sean William Scott verving Crawford voor het derde seizoen, maar Wayans kondigde vorig jaar al aan dat hij niet zou terugkeren voor nog een seizoen.

Roger Murtaugh, een ouder wordende detective met een vrouw en drie kinderen, werkt samen met Martin Riggs, een jongere, enigszins onstabiele detective wiens vrouw en ongeboren kind onlangs zijn vermoord. Hoewel Riggs’ duivelse methoden voor het vergelijken van criminelen zijn leven en het leven van Murtaugh op regelmatige basis in gevaar brengen, kunnen de twee een respect en vriendschap ontwikkelen.

Lethal Weapon combineerde actie, drama en humor en was gebaseerd op de hitfilmfranchise. Naast eerder genoemden had de serie ook rollen voor Keesha Sharp (The People v. O.J. Simpson), Kevin Rahm (Mad Men), Jordana Brewster (The Fast and the Furious), Johnathan Fernandez, Dante Brown, Chandler Kinney en Michelle Mitchenor.

De Lethal Weapon serie was een productie van Warner Bros. Television in samenwerking met Lin Pictures en Good Session Productions. Matt Miller, Dan Lin, Jennifer Gwartz en McG dienden als uitvoerende producenten.