Lilo & Stitch live-action remake verschijnt op Disney+

Er lijkt nog geen einde te komen aan de live-action remakes van Disney. Eerder werd al gemeld dat Disney werkt aan een Lilo & Stitch live-action remake. Nu wordt duidelijk dat het project zal verschijnen op Disney+ en dat de opnames dit jaar van start moeten gaan. De Lilo & Stitch remake wordt beschreven als een live-action/CGI hybride project, wat suggereert dat we waarschijnlijk een geanimeerde Stitch in de echte wereld zullen zien.

Volgens een nieuw bericht van TheDisInsider, zal het project dit najaar beginnen met de opnames in Hawaii, waardoor het een waarschijnlijke releasedatum krijgt in 2021. Tevens lijkt het er op dat de originele Stitch-stemacteur Chris Sanders ook terug zal keren om opnieuw de titulaire alien in te spreken.

De studio heeft Mike Van Waes ingehuurd om het script te schrijven voor de remake die wordt geproduceerd door Dan Lin en Jonathan Eirich van Rideback, voorheen bekend als Lin Pictures. De twee zijn al bekend bij Disney, aangezien ze werken aan de live-action remake van Aladdin. Lilo & Stitch werd geschreven en geregisseerd door Dean DeBlois en Chris Sanders, die later bekendheid kregen met How to Train Your Dragon.

Lilo is een bijzonder 5-jarig meisje uit Hawaï dat niet altijd begrepen wordt door haar omgeving. Terwijl haar zus de sociaal werker op afstand probeert te houden, wil Lilo alleen maar iemand die met haar wil spelen. Op dat moment stort Stitch, een buitenaards wezen dat alleen maar kan vernietigen, neer op Lilo’s eiland. En een onwaarschijnlijke vriendschap begint zich te vormen.

Hoewel de film geen groot succes was, lanceerde deze verschillende direct-to-video-sequels en verschillende televisiereeksen.