Lin-Manuel Miranda heeft vertrouwen in Encanto 2

Lin-Manuel Miranda is ervan overtuigd dat Encanto 2 zal gebeuren, ook al is het niet als film. De nieuwste film van Disney Animation Studios, Encanto, werd goed beoordeeld voorafgaand aan de release in november, maar pas eind december bereikte de film een groot publiek op Disney Plus. Sindsdien is de film in populariteit gegroeid en is het de grootste hit van de studio sinds Frozen. Vooral Miranda’s Encanto-nummers en de soundtrack klom helemaal naar de top van de Billboard 200.

Encanto volgt Mirabel Madrigal, het enige lid van de Colombiaanse Madrigal-familie dat geen magisch geschenk heeft ontvangen sinds een wonder tientallen jaren geleden haar grootmoeder Alma, zegende. Wanneer ze merkt dat de magie op mysterieuze wijze wordt bedreigd, neemt ze de taak op zich om het te redden, en uiteindelijk daagt ze de basis van hun familiestructuur uit.

Nu er sprake is van een mogelijke Encanto Disney-franchise, vertelt de songwriter aan Collider dat hij denkt dat Encanto 2 slechts een kwestie van tijd is. Miranda vraagt ​​zich af welke vorm een ​​vervolg zou aannemen, en suggereert dat het zou kunnen eindigen als een serie of een musical. Wat de inhoud betreft, denkt hij dat sommige van de ondersteunende familieleden de moeite waard kunnen zijn om in de schijnwerpers te zetten, waaronder Dolores, Camilo en Isabella. Miranda zei:

“I do think there’s an appetite to further explore the Madrigal family, given how many characters there are, and how many gifts there are. And also where we leave the story. Now there is sort of this more fully realized version of themselves. Which way can we go? I think it’s a question of when and not if, and what form that will take. Is that another movie? Is that a series? Is that a stage adaptation where we have a little more time, because stage shows are generally an hour longer than movies? And we haven’t had conversations as to what form that will take, but I mean, yeah, I’d be down to continue to explore that. I love writing for Dolores and Camilo. I’d love to write more for them. I’d love to write more for Isabela. So I’m not sure what the next form of that will be, but we haven’t had specific conversations about it’s this or it’s this.”

Klik hier of hieronder op de banner voor een abonnement op Disney Plus.

Encanto 2

Encanto vertelt het verhaal van een buitengewone familie, de Madrigals, die verborgen wonen in de bergen van Colombia, in een magisch huis, in een levendige stad, op een wonderbaarlijke, charmante plek genaamd Encanto. De magie van de Encanto heeft elk kind in het gezin gezegend met een uniek geschenk van superkracht tot de kracht om te genezen – elk kind behalve één, Mirabel. Maar wanneer ze ontdekt dat de magie rond de Encanto in gevaar is, besluit Mirabel dat zij, de enige gewone Madrigals, misschien wel de laatste hoop van haar familie is.

De stemmencast bestaat uit namen als Stephanie Beatriz, María Cecilia Botero, Wilmer Valderrama, Adassa, Diane Guerrero, Mauro Castillo, Angie Cepeda, Jessica Darrow, Rhenzy Feliz en Carolina Gaitan.

De film bevat geheel nieuwe nummers van Emmy-, Grammy- en Tony Award-winnaar Lin-Manuel Miranda (Hamilton, Viana, In the Heights).

Encanto is geregisseerd door Byron HowardJared Bush en Charise Castro Smith. Het scenario werd geschreven door Bush en Castro Smith.

Encanto is sinds 24 december 2021 te zien op Disney Plus Nederland.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter