Luca Guadagnino regisseert Scarface remake

Na twee jaar in ‘development hell’ met Antoine Fuqua (The Equalizer) als regisseur, is er nu weer nieuws over Universal’s Scarface remake. Luca Guadagnino (Call Me By Your Name) zal de film nu gaan regisseren. Dit melt The Hollywood Reporter. Naast Fuqua was ook David Ayer (Suicide Squad) eerder verbonden aan het project als regisseur.

De nieuwste versie van het script is geschreven door de met een Oscar bekroonde Joel en Ethan Coen (The Big Lebowski, No Country for Old Men, Fargo), terwijl eerdere versies zijn geschreven door Gareth Dunnet-Alcocer en Paul Attanasio. De nieuwste adaptatie zal plaatsvinden in een eigentijdse setting in Los Angeles en zal worden geproduceerd door Dylan Clark met Scott Stuber als uitvoerend producer naast Scarface-producer Marty Bregman.

De Scarface adaptatie is gebaseerd op de roman uit 1930 geschreven door Armitage Trail. Het boek is sterk geïnspireerd door de echte gangster Al Capone oftewel Scarface. Het verhaal volgt de opkomst en ondergang van Tony “Scarface” Camonte die tijdens de drooglegging de illegale alcoholhandel in Chicago overneemt nadat hij maffialeider Al Springola heeft vermoord.

In 1932 was Scarface voor het eerst te zien in de bioscoop in de film van regisseur Howard Hawks. Deze vertelde het verhaal van een Ierse immigrant die zich wist op te werken tot een van de grootste gangsters in het Chicago van de jaren ’20. De film kreeg in 1983 een remake door regisseur Brian De Palma en zag in de hoofdrol Al Pacino. Deze iconische film speelt zich af in 1980 in Miami en volgt Tony Montana, een vastberaden Cubaanse immigrant die een drugskartel overneemt en bezwijkt aan hebzucht.

Onze recensent Sandro Algra heeft een tijdje terug al een video hierover gemaakt. Hierin bespreekt hij onder andere de verschillen tussen het origineel en de remake van De Palma.